Los Angelesben 640 000 diák kap ingyen iPadet

Los Angelesben 640 000 diák kap ingyen iPadet

2013. július 31. 17:32, Szerda
Egy aktuális elképzelés alapján az amerikai városban és annak környékén élő több százezer tanuló juthatna ingyen táblához. Az eszközöket több év alatt fokozatosan szállítanák ki.

A program keretében összesen 640 000 diák kapna iPad készüléket. Először 31 000 darab tábla PC-t szállítanak ki, majd 2014 végéig az összeset eljuttatják a nebulókhoz. Los Angeles az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb iskolai kerülete. Mark Hovatter, a Los Angeles Unified School District (LAUSD) egyik vezetője először erősítette meg hivatalosan is a projektről kiszivárgott információkat és egyúttal elmagyarázta azt is, hogy miért indították el a kezdeményezést. Közölte: az a legfontosabb, hogy a gyerekek felkészüljenek arra a technológiára, amivel naponta szembesülnek majd. Olyan fiatalokat látnak majd el ezzel a technológiával, akik még nem rendelkeznek ilyen készülékkel.

Jelenleg Los Angeles 1124 oktatási intézménye közül 49-be szállítanak ki táblagépeket és ezeket oktatási alkalmazásokkal látják el. A program életre hívói szerint ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a tanárok az eddiginél jobban megszervezhessék a tanítást és jobban kommunikálhassanak a gyerekekkel. A készülékek segítségével könnyebben szinkronizálhatók az órarendek és végezhetők el digitális tesztek. A Pearson kiadóval kialakított együttműködés keretében a tankönyvek közvetlenül a táblákra kerülnek, ami segíthet csökkenteni a diákok, illetve a családok költségeit.


Az iskolai kerület azért választotta az Apple termékeit, mivel az eltérő operációs rendszerek sokkal nagyobb szervezést igényeltek volna. A projekt első szakasza 30 millió dollárba kerül. Az összeg egy részét várhatóan adományozók és szponzorok biztosítják majd.

A tábla PC-k iskolai alkalmazásáról megoszlanak a vélemények. Egy egyesült államokbeli iskolai körzetben évek óta alkalmaznak laptopokat a tanulásban és az internet is kiemelt szerepet kap az oktatásban, ennek ellenére úgy tűnik, hogy az új megoldások használata egyáltalán nem vált be. A legfontosabb tapasztalat az volt, hogy a tanulási teljesítmény semmit nem javult azoknál a diákoknál, akik éveken át használhatták az internetet és a laptopokat, sőt más iskolákkal összevetve még gyengültek is eredményeik. Az érintettek viszont azt hangsúlyozták, hogy pozitív tapasztalatokat szereztek. Bill Gates, a Microsoft társalapítója tavaly úgy nyilatkozott, hogy a billentyűzet nélküli táblagépeknek nincs keresnivalójuk az oktatásban és az egyetemeken.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások