Windows - visszatérés a bevált elemekhez?

Windows - visszatérés a bevált elemekhez?

2013. december 16. 03:45, Hétfő
Úgy tűnik, hogy a Microsoft új Threshold kódnevű operációs rendszerébe számos olyan elemet integrálhatnak ismét, amelyek a Windows 8-ból kimaradtak. E lépés miatt számos kritika érte a társaságot.

Azt már december eleje óta tudni lehet, hogy az Xbox One, a Windows 8 alapú PC-k és a Windows Phone operációs rendszerei Threshold név alatt egyesülhetnek. A közös operációs rendszernek számos előnye lenne: az elképzelés alapján lehetőség lenne szabadon átjárni a platformok között és alkalmazások is megoszthatóvá válnának. A Threshold a három platform frissítéseként jelenhet meg 2015 tavaszán. Mary Jo Foley, a Microsoft ügyei kapcsán tájékozott újságíró most közölte azt is, hogy a Windows-alapú PC-kre három változat lesz elérhető. A végfelhasználóknak szánt verzió az alkalmazásokra és az új modern kezelőfelületre, vagyis a csempékre fog összpontosítani. Ez mind az ARM-, mind az Intel-platformokon működőképes lesz és a frissítéseit a Windows Store rendszerén keresztül éri majd el. Mindez azt jelenti, hogy ez a Windows alkalmas lesz az okostelefonokon és a táblagépeken való használatra is.


A második kiadás egy hagyományos Windows lesz kifejezetten PC-kre, egérrel, illetve billentyűzettel való kezelésre optimalizálva. Ennél nem csempés kezelőfelület, hanem klasszikus Asztal lesz. Ez szintén a végfelhasználóknak készül és a frissítések szintén a Windows Store rendszerén keresztül lesznek elérhetők. A harmadik verzió a vállalati ügyfeleket célozza majd és egyaránt telepíthető lesz PC-kre, notebookokra és táblákra. Ezt ritkábban fogják frissíteni és a frissítőcsomagokat nem a Windows Store rendszerén keresztül lehet majd letölteni. Paul Thurott szakértő ugyanakkor arról írt, hogy a Metro-alkalmazásokat a jövőben az Asztalon egy ablakban lehet majd futtatni, s opcióként visszatérhet a hagyományos Start-menü is.

Az már novemberben ismertté vált, hogy a jövőben nem lesz három Windows-verzió. A cég dolgozik alkalmazásboltja egyesítésén és egy "mobilabb" operációs rendszert tervez, aminek kisebb erőforrás-követelményei vannak és még biztonságosabb lehet, ami viszont korlátozhatja a szoftver rugalmasságát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások