CES 2014: befutott a Toshiba iker-kamerája

CES 2014: befutott a Toshiba iker-kamerája

2014. január 9. 09:49, Csütörtök
A gyártó a CES alatt mutatta be iker-kamera modulját, amely mostantól elérhető a partnereknek.

Tavaly szeptember végén mi is hírt adtunk arról, hogy a Toshiba egy érdekes modullal javítaná az okostelefonok, táblák, illetve egyéb hordozható megoldások képalkotási funkcióit. Már akkor leszögezték, hogy a világon első alkalommal párosítanak össze két kamerát egyetlen modulon, ettől pedig jelentős minőségbeli ugrást remélnek.

A cég most a CES alatt is bemutatta a fejlesztést, ezzel egy időben pedig elérhetővé tette azt a további gyártók, a külső partnerek számára, hogy a TCM9518MD minél előbb megjelenhessen a különböző mobil készülékekben. A hardveres részletek nem változtak az előzetes bejelentéshez képest, így gyakorlatilag két 1/4 hüvelykes, 5 megapixeles képérzékelőt kapunk, amelyek egyszerre készítenek felvételeket, hogy a közel és a távolabb lévő tárgyakat egyszerre tarthassuk fókuszban, menet közben kielemezve a mélységi adatokat. A "deep focus" képeken az ígéretek szerint minden részlet megfelelő élességgel tárul majd elénk, míg a kapcsolódó szoftverrel lehetőségünk lesz a felvételek utólagos manipulálására is.

Az integrált LSI-chip nemcsak a mélységi adatokkal birkózik meg, hanem a két 5 megapixeles kép felskálázásával egyetlen 13 megapixeles példányt is előállíthat, aminek elsődleges előnye, hogy maga a modul alacsonyabb, mint hagyományos 13 megapixeles társai. A cég illetékesei azt remélik, hogy a modul minden, a piacon jelen lévő hordozható készüléktípusban helyet kaphat, ehhez azonban némi időre lesz szükség, igaz, az egész év előttük áll ennek megvalósításához.

A fejlesztés ára 50 dollár, az első példányokat már most szállítják az érdeklődő gyártóknak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások