A fejlődő országoknak készítene konzolt a Nintendo

A fejlődő országoknak készítene konzolt a Nintendo

2014. május 12. 22:08, Hétfő
Satoru Iwata vezérigazgató bepillantást engedett a cég jövőbeli terveibe.

A menedzser közölte: többek között olyan konzolokat akarnak kifejleszteni és piacra dobni, amelyek kifejezetten a fejlődő államok számára készülnének. Az új termékek teljesen új fejlesztésűek lesznek, vagyis nem arról lesz szó, hogy egy meglévő készüléknek piacra dobják az olcsóbb vagy lebutított változatát. Satoru Iwata kiemelte: új dolgokat akarnak csinálni, új ötletekkel és határozottan nem a jelenlegi megoldások olcsóbb verzióit akarják elkészíteni. Az új eszközök kifejezetten a fejlődő országokban lévő felhasználók igényeinek fognak megfelelni.

A Nintendo a tervei megvalósítása kapcsán elsősorban Kínára összpontosítana, ahol január elején feloldották a konzolblokádot, ugyanakkor szigorúbban cenzúráznák a játékokat. Emellett a vállalat bejelentett egy infra NFC-modult. Ezt, éppúgy, mint az NFC-támogatással rendelkező Wii U-t, arra lehetne használni, hogy a különböző játékkaraktereket avatárokként lehessen megjeleníteni a különböző platformokon futtatott játékokban. Ezek az avatárok akár meg is változtathatók vagy "képezhetők" és az NFC-kommunikáció két irányba zajlik. A terv megvalósításában az NFP (Nintendo Figurine Platform/NFC Featured Platform) segíthetne.

A Nintendo az okostelefonok felé fordul és a konzolos játékait népszerűsítené a hordozható készülékeken. Februárban Satoru Iwata megerősítette, hogy nem akarnak változtatni a stratégiájukon és a jövőben is a konzolokra koncentrálnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások