Virtuális valóság filmek készítését tenné lehetővé a Facebook

Virtuális valóság filmek készítését tenné lehetővé a Facebook

2014. augusztus 11. 08:29, Hétfő
Teljesen új területen debütálhat az Oculus VR különleges szemüvege.

A Facebook március végén 2 milliárd dollárt fizetett az Oculus VR-ért, és mostanra ismertté vált az is, hogy mit kezdene a megszerzett technológiával. A társaság ugyanis Hollywood segítségével hasznosítaná az Oculus Rifttel kapcsolatos tapasztalatokat és megpróbálja a nagy filmstúdióknak bemutatni, hogy milyen hatalmas lehetőségek rejlenek a virtuális valóság szemüvegben és az ahhoz kapcsolódó technológiában. Már sor is került egy bemutatóra, amelyen részt vett az összes nagy filmstúdió képviselője, valamint számos rendező.

A jelenleg még nem igazán kiforrott 3D szemüveggel a felhasználók elmerülhetnek a virtuális világokban, de a közösségi platform elképzelhetőnek tartja azt is, hogy valamikor majd teljes filmek készülhetnek az Oculus Rift, illetve a technológia használatával. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója ugyanis hisz benne, hogy a megoldás nemcsak kikapcsolódás céljából alkalmazható, hanem akár az emberek munkáját és kommunikációját is befolyásolhatja. A jövőben olyan filmek készülhetnek, amiket a felhasználók kifejezetten a különleges szemüveggel tekinthetnek majd meg, egyedi élményekhez jutva. Mindez új filmkészítési dimenziókat nyithat meg.


Már készült egy alkotás kifejezetten az Oculus Rift-tulajdonosoknak: Danfung Dennis rendező Zero Point című műve egy olyan film, amelynél a néző mindent a saját szemszögéből él meg. Dennis számára már nem az a kérdés, hogy a virtuális valóság beilleszthető-e a filmekbe, hanem hogy ez mikor történhet meg. A Zero Point az év végén jelenhet meg, de az előzetese már elérhető.

Brendan Iribe, az Oculus VR vezérigazgatója júniusban azt nyilatkozta, hogy a további terjeszkedések, bővítések kapcsán az Android példáját akarják követni. A céljuk, hogy egymilliárdan használják a virtuális valóságot és minden partner esetében nyitottak az egyeztetésre és jelenleg is van számos érdeklődő.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások