Az iPhone 5C-t másolja a Meizu olcsó telefonja

Az iPhone 5C-t másolja a Meizu olcsó telefonja

2014. december 27. 16:16, Szombat
A kínai gyártó jóval alacsonyabb áron másolta le az Apple nem túl sikeres megoldását.

A tavaly piacra dobott iPhone-páros kevésbé sikeres tagja volt az 5C jelölésű változat, amely a hagyományoktól eltérően műanyag külsőt és nem túl kedvező hardveres belsőt kapott, kereskedelmi ára ennek ellenére azonban szintén nem volt kellemesnek mondható. Valószínűleg emiatt sem tudott elérni nagy sikereket a vásárlók körében, ám a Meizu megoldása ettől eltérő módon szerepelhet.

A kínai cég természetesen elsősorban a számára hazai, belföldi riválisok olcsó fejlesztései ellen dobja piacra az M1 Note névre keresztelt fejlesztését, ez azonban – legalábbis a külsőt tekintve mindenképp – az Apple tavalyi újdonságára hasonlít. Itt nemcsak a külalak, a felhasznált anyagok, de az elérhető színváltozatok tekintetében is sok a hasonlóság, hiszen a fehér mellett a kék, a rózsaszín, valamint a citromsárga példány jelenik meg a piacon. Mi több, még a készülék alján található bemenetek is kísértetiesen hasonlítanak a műanyag iPhone esetében alkalmazott elrendezésre, bár a pontos fizikai méret attól eltérő, hiszen a burkolat 8,9 mm vastag, a súly 145 gramm, a kialakítás pedig (különösen a széleken) talán jobb fogást biztosít.


Ami a hardvert illeti, itt egy 5,5 hüvelykes IGZO-kijelzőt kapunk, 1080p felbontással, a Gorilla Glass 3 felülettel, dual-SIM opcióval, egy 1,7 GHz-en futó 64 bites, nyolcmagos MediaTek chippel, a Mali T760 grafikus vezérlővel, 2 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os, nem bővíthető belső tárolóval, amelyet FDD-LTE vagy TD-LTE elérés, egy 13 megapixeles hátoldali f/2.2 kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, illetve egy 3140 mAh-s akkumulátor egészít ki. A szoftveres oldalon az Android 4.4.4 KitKat és a Flyme 4.1 kezelőfelület szerepel, a telefonról azonban hiányzik az MX4 Pro esetében látott ujjlenyomat-olvasó.

A hivatalos megjelenésre Kínában még ebben a hónapban, a nyugati piacokon januárban kerül majd sor, az ár a távol-keleti országban 160 és 190 dollárnak felel meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások