Fejfájást okoznak a trollok a Twitternek

Fejfájást okoznak a trollok a Twitternek

2015. február 9. 13:19, Hétfő
Dick Costolo, a cég első embere eltüntetné a platformról a rasszisták, a szexisták és a trollok bejegyzéseit.

A menedzser elismerte, hogy komoly problémákat jelentenek nekik a sértő megjegyzések, a zaklatások és a fenyegetések. Egy belső közleményben kifejtette, hogy szégyelli magát azért, mert évek óta nem sikerült megoldást találniuk arra, hogy jobban megvédhessék a nőket. Nyilatkozata szerint "éjjel-nappal" azon fognak dolgozni, hogy a jövőben következetesen felvegyék a harcot a trollokkal szemben.

Costolo közölte, hogy csődöt mondtak a sértő bejegyzések és a trollok ellni harcban, és hozzátette, hogy ez egyedül az ő felelőssége. Mindez nemcsak etikai, hanem gazdasági probléma is, ugyanis a jelenség miatt naponta veszítenek el hűséges felhasználókat. Sokkal keményebben kellett volna fellépniük és erre a mulasztásra nincs bocsánat.

Costolo így reagált azokra a hónapok óta megfogalmazott bírálatokra, amelyek alapján ideje lenne - műszaki megoldások segítségével - hatékonyabban felvenni a harcot a zaklatásokkal szemben. Tavaly augusztusban Robin Williams lánya, Zelda Williams kénytelen volt kikapcsolni a fiókját, mert az édesapja öngyilkossága után brutális verbális támadásokat kellett elviselnie. Január végén pedig Anita Sarkeesian feminista nyilvánosságra hozta azokat a sértő tweeteket, amelyeket egyetlen hét alatt, január 20. és január 26. között kapott. A lista meglehetősen hosszú lett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások