Mobil hálószoba utazóknak

Mobil hálószoba utazóknak

2015. április 10. 14:09, Péntek
Olasz szakemberek olyan kabint fejlesztettek ki, amelyben a fáradt utasok megpihenhetnek.

Gyakori, hogyha valaki hosszú útra indul és órákon át kell várakoznia egy átszállásra, akkor már a repülőtéren vagy a pályaudvaron szívesen elaludna és nem szeretne vagy nem tud szállodába menni. 3-4 órára nem is érdemes kivenni egy szobát, ilyen esetekben lehet hasznos egy új megoldás, amelyet a Zzzleepandgo oldalán lehet lefoglalni és a kért helyszínre szállíttatni.

A mobil hálószobát három fiatal olasz szakember fejlesztette ki, akik alaposan felszerelték a kabint. Ugyan zuhany és vécé nincsen, viszont az utazók számára rendelkezésre áll a WLAN-kapcsolat, a televízió, a konnektor, az ébresztőszolgáltatás és még egy kijelző is, amely az aktuális időt mutatja meg.


Alberto Porzio, a startup társalapítója elmondta, hogy az ötlet akkor jött, amikor az egyik berlini repülőtéren kellett egy éjszakát eltölteniük a váróteremben. A körülmények miatt nem tudtak sem aludni, sem pihenni. A kabint ellátták automatikus szellőztető- és ágyneműcserélő rendszerrel. Mindkettő akkor lép működésbe, amikor a vendég elhagyja a helyet. A számlát mindenki az Apple által kifejlesztett iBeacon navigációs rendszeren keresztül kapja meg. Az első óra 8 euróba kerül, minden további óra pedig 6 euróba.

Matteo Destantini társalapító azt nyilatkozta, hogy hosszú távon szeretnének egy gyors és olcsó szálláslehetőséget kínálni az embereknek. Már előkészületben van a második prototípus építése. A mobil hálószoba elhelyezhető akár rendezvényeken, például kiállításokon is. A feltalálók azt remélik, hogy a Zzzleepandgo már az idei milánói expón is elérhető lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások