Bemutatkozott a Sony Xperia Z4

Bemutatkozott a Sony Xperia Z4

2015. április 20. 16:40, Hétfő
A Sony azonban el is hagyhatja az okostelefonok piacát, ha továbbra is elmarad az átütő siker.

A héten több mint 200 ezer dokumentum és email szivárgott ki a Sony háza táján, ezek egyike pedig az Xperia Z4 okostelefon részleteit is elénk tárta. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a gyártó Japánon belül egy rövid sajtóközlemény útján hivatalosan is bemutatta a készüléket, amely némileg módosított formában lesz majd elérhető a világ többi részén.


Az Xperia Z4 a közvetlen előd apró módosításaként bukkan fel, legalábbis ami a külsőt illeti. Az új változat némileg vékonyabb, a megfelelő teljesítményről pedig már az új, 2 és 1,5 GHz-en futó Snapdragon 810 chip gondoskodik, egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző, 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os, de microSD-vel bővíthető belső tároló, valamint egy 2930 mAh-s akkumulátor kíséretében. A pontos fizikai méret ezúttal 146 × 72 × 6,9 mm, a súly 144 gramm, a szoftveres oldalon pedig a megjelenés pillanatában is az Android 5.0 Lollipop fut majd. A hátoldalon egy 20,7 megapixeles Exmor RS kamera, az előlapon annak 5,1 megapixeles, Exmor R érzékelővel és képstabilizáló opcióval ellátott társa dolgozik.


Orosz forrás számolt be arról, hogy a zászlóshajó most ismertetett formájában kizárólag Japánban lesz elérhető, a világ többi részén egy némileg módosított, május végén beérkező példány lesz kapható. Azt még nem tudni, hogy ez a módosítás pontosan mit takar, de lehetőségként merül itt fel az LTE-elérés variálása, vagy valamilyen hasonló, nem túl jelentős változtatás.

Ennél jóval fontosabb, hogy a Sony jelezte: amennyiben a részleg teljesítménye az eddigieknek megfelelően alakul, akár teljesen elhagyhatják a piacot, leépítve a divíziót, hogy a jövőben a profitot biztosító termékekre koncentráljanak. Végső döntés egyelőre nincs, de a lehetőség fennáll.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások