Vízálló telefonként jön a Sony Xperia M4 Aqua

Vízálló telefonként jön a Sony Xperia M4 Aqua

2015. március 2. 17:42, Hétfő
A Sony egy középkategóriás megoldást mutatott be az MWC alatt, érdekes jellemzőkkel.

Ahogy azt az előzetes hírek alapján sejteni lehetett, a Sony Mobile a negyedik generáció zászlóshajója előtt egyéb készülékekről rántja le a leplet a kiállításon, ezek között pedig az Xperia M4 Aqua szerepel az első helyen. A telefon vízálló burkolata kapta itt a főszerepet, míg a több jellemző alapján a középkategóriát erősíti majd.

Már a hivatalos név is utal arra, hogy az okostelefon a vízbe pottyantást is túléli. Az IP65/8 besorolás alapján legfeljebb 1,5 méteres mélységben, 30 percig tartózkodhat a készülék, ezt gond nélkül át kell vészelnie (már amennyiben minden nyílás megfelelő módon zárva van), míg a külső egyéb vonásait tekintve a megoldás erősen emlékeztet az Xperia Z3 esetében megismert omni-balance kinézetre. Maga a telefon könnyű, súlya mindössze 136 gramm, mérete pedig 145,5 x 72,6 x 7,3 mm. A kijelző kereken 5 hüvelykes, ez az 1280 x 720 pixel felbontást támogatja, ami szintén inkább a középkategóriára jellemző.


A processzor feladatait egy Snapdragon 615 chip látja el, immár 64 biten, négy 1,5 GHz-en futó és további négy 1 GHz-es mag segítségével. Ehhez a hátoldalon egy 13 megapixeles, a Superior Auto Mode funkciót támogató f/2.0 kamera, az előlapon pedig ennek 5 megapixeles társa csatlakozik, egy 2400 mAh-s akkumulátor kíséretében. Ez utóbbi a gyártó szerint valamivel több mint 13 óra beszélgetési időt, csaknem 65 óra folyamatos zenehallgatást, illetve 779 órás készenléti időt biztosít. A szoftveres oldalon természetesen az Android 5.0 Lollipop fut, ez szükséges a 64 bites architektúra támogatásához.

Az Xperia M4 Aqua tavasszal, több mint 80 országban egyszerre jelenik majd meg, Európában 299 eurós ajánlott áron.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások