A középkategóriában jön a HTC One A9

A középkategóriában jön a HTC One A9

2015. szeptember 20. 20:43, Vasárnap
A HTC egy csúcskategóriás óriás helyett egy mainstream megoldással készül.

Már hetekkel ezelőtt felbukkantak egyes pletykák, amelyekben a sokak által jól ismert One sorozat további bővítéséről tettek említést, mégpedig egy olyan készülék révén, amely nemcsak méretét, de teljesítményét illetően is a csúcskategóriában kapna helyet. Egy friss információ szerint ehelyett egy középkategóriás megoldásra számíthatunk, amely novemberben jelenne meg.

Az eddig többnyire megbízhatónak bizonyult @evleaks szokásos rövid bejegyzéséből kiderül ugyanis, hogy a HTC One A9 (másik nevén Hima Aero) egy kereken 5 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amely a Full HD felbontást támogatja. Ehhez a Snapdragon 617 chip társul, amelyet éppen ezekben a napokban mutatott be a Qualcomm, mégpedig egy év végi megjelenést ígérve, míg a lista többi helyén 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, valamint egy 2150 mAh-s akkumulátor szerepel, ami szintén egy mainstream változatra utal.

Ami a képalkotást illeti, erről a hátoldali 13 megapixeles kamera, valamint annak 4 megapixeles előlapi UltraPixel társa gondoskodik majd, ez pedig az egyre divatosabbá váló ujjlenyomat-olvasóval, a microSD bővítés lehetőségével, valamint fém kerettel egészül majd ki, 7 mm-es vastagsággal. A cég 6 különböző színben dobja majd piacra a készüléket, ám arról egyelőre nincs szó, hogy mely operációs rendszert találnánk meg a szoftveres oldalon, vagyis itt az addigra várhatóan szintén megjelenő Windows 10 Mobile alkalmazása sem kizárt.

A hivatalos megjelenés novemberben esedékes, az ár egyelőre ismeretlen, egy holland portálon azonban 706 eurót említenek meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások