Okosórát mutatott be a TAG Heuer

Okosórát mutatott be a TAG Heuer

2015. november 10. 08:11, Kedd
A svájci luxusóra-gyártó által kifejlesztett okosóra Intel processzorra és Android Wear operációs rendszerre épül.

A terméket az LVMH Toronyban tartott sajtóértekezlet során mutatta be Jean-Claude Biver, a TAG Heuer vezérigazgatója és az LVMH Csoport karóra divíziójának elnöke, Brian Krzanich, az Intel Corporation vezérigazgatója és David Singleton, a Google Android Wear műszaki igazgatója. "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk az első Connected okosóránkat, amely 150 évnyi történelmet foglal keretbe, és vetít a jövőbe. A TAG Heuer Connected okosóra nem pusztán a jövőhöz, hanem egyenesen az örökkévalósághoz való csatlakozás eszköze." - mondta Jean-Claude Biver.


A 46 mm átmérőjű termék elsősorban egy hamisítatlan kronográf óra, tehát a digitális mutatók és a számok mindig láthatók, még akkor is, amikor az óra energiatakarékos üzemmódban működik. Tokja, hátlapja és a pántjai ötvözetlen (Grade 2) titánból készültek, emiatt könnyű és jobban ellenáll a behatásoknak, mint a hagyományos anyagok, például az acél vagy az arany. A textúrált fekete gumiszíjjal (hat, külön kapható színben is gyártják: piros, kék, fehér, narancs, zöld és sárga) egy ötvözetlen titánból készült csattal kiegészítve. Belsejében egy Z34XX-as Intel Atom processzor dolgozik 4 GB memóriával megtámogatva. Megemlítendő még a Bluetooth és Wi-Fi csatlakozás, és persze az Android Wear operációs rendszer által biztosított funkciók teljes tárháza.


A Google hangirányításhoz szükséges kis mikrofonnal is el van látva, valamint zafír kristály érintőképernyővel van felszerelve - a 3 óránál elhelyezett, kezelőeszközként is használható korona kiegészítőjeként. Az óra vízálló kialakítású a mindennapos használathoz (IP67-es szabvány szerint). A cég közleménye szerint a legújabb generációs lítium akkumulátornak köszönhetően egész napos használatot biztosít. Egy kifejezetten erre a célra létrehozott online platformot is indítottak, ahol elolvashatók a legfrissebb hírek, és letölthetők a partner cégek alkalmazásai.


Az alkalmazások legfontosabb információi a számlap 12-es, a 6-os és a 9-es számánál láthatók, ezeket megérintve ezután teljes képernyős módban nyílnak meg. 4.3 és afölötti verziószámú Android vagy 8.2 és a fölötti verziószámú iOS rendszert futtató telefonokkal szinkronizálható, a töltés töltőpad segítségével történik. Az ára 1500 dollár, 1350 euró, 1400 svájci frank, illetve 1100 angol font. Az okosóra két éves garanciaidejének lejártakor a vásárlók bármely TAG Heuer boltban becserélhetik egy mechanikus svájci Carrera órára.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások