Öt iPhone 7 prototípust vizsgál az Apple

Öt iPhone 7 prototípust vizsgál az Apple

2015. december 4. 06:56, Péntek
A telefonról pedig elhagynák a jack-csatlakozót, hogy egy még vékonyabb kivitellel álljanak elő.

Nem jelent meglepetést, hogy az Apple már dolgozik a következő évben megjelenő generáció képviselőin, de az mindenképpen érdekes hír, hogy egyes források szerint jelenleg öt különböző prototípust vizsgálnak. Ezek mindegyike szolgál valamilyen újdonsággal, de egy megszokott jellemző akár el is maradhat.

Kínai portálon jelent meg a hír, miszerint az öt eltérő prototípus mindegyike fontos szerepet játszhat az iPhone 7 véglegesítése során. Egyikük az új Type-C USB-csatlakozót kínálná a felhasználóknak, többek között a fejhallgatók kényelmes alkalmazása érdekében, egy másik példány a vezetéknélküli töltés lehetőségét veti fel, de megtalálható itt az érintőképernyőbe beépített ujjlenyomat-olvasó, a multi-Force Touch támogatása, valamint a valószínűleg a készülék hátoldalára szánt iker-kamera is. Érdekes módon AMOLED-kijelzővel is próbálkoznak, bár ennek alkalmazása legkorábban 2018-ban lenne csak esedékes.

Az persze még egyáltalán nem dőlt el, hogy mely funkciók szerepelnek majd a végleges változaton, de egy másik bejegyzés - ezúttal egy japán blog jóvoltából - arra enged következtetni, hogy a megszokott 3,5 mm-es jack-dugó elmaradhat a készülékről, mégpedig a még vékonyabb kivitel érdekében. Ezzel a lépéssel az iPhone 7 kereken 1 mm-rel vékonyabb lehet, amivel egyben az eddigi legvékonyabb családtag címét is kiérdemelné. Korábban a cég már felvetette a kevésbé népszerű 2,5 mm-es csatlakozó alkalmazását, akkor azonban még nem állt rendelkezésre elegendő kiegészítő, most pedig úgy tűnik, hogy kizárólag a Bluetooth és a Lightning-csatlakozón keresztül engedélyeznék ezek használatát.

Ezt egyébként megkönnyíti, hogy tavaly éppen a Lightning technológiát támogató fejhallgatókkal egészítették ki a Made for iPhone programot, amit a Philips és a JBL ezen termékeinek megjelenése követett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások