Több mint 200 millió eszközön fut a Windows 10

Több mint 200 millió eszközön fut a Windows 10

2016. január 6. 00:08, Szerda
Az operációs rendszer fontos mérföldkőhöz érkezett.

Yusuf Mehdi, a Microsoft Windows operációs rendszerekért és eszközökért felelős alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy világszerte immár több mint 200 millió eszközön van aktiválva a Windows 10. A szám tartalmazza azokat az Xbox One játékkonzolokat és okostelefonokat is, amelyeken a Windows 10 Mobile fut. Az aktivált készülékeknél azokat a termékeket vették figyelembe, amelyeken az elmúlt 4 hétben valóban használták is a Windows 10-et. A felhasználók egyetlen hónap alatt, csupán decemberben összesen 11 milliárd órát töltöttek a Windows 10 használatával.

A Windows 10-es számítógépek és egyéb eszközök közül 22 milliót az üzleti ügyfelek és oktatási intézmények alkalmaznak. Az üzleti ügyfelek 76 százaléka még csak teszteli az új szoftvert, mert fontolgatja az arra való átállást. Mehdi kiemelte azt is, hogy a Windows 10 a leggyorsabban terjedő verziónak számít: 400 százalékkal gyorsabban terjed, mint a Windows 8 és közel 140 százalékkal gyorsabban, mint a Windows 7.

A Net Applications adatai alapján 2015 decemberében a Windows 10 piaci részesedése 9,96 százaléka volt. A Microsoft azt akarja elérni, hogy 2018-ig már világszerte legalább 1 milliárd eszközre legyen feltelepítve az operációs rendszer. E cél eléréséhez ajánlott besorolású letta Windows 10-re való frissítést biztosító upgrade. Az ünnepek alatt az Xbox One is eladási rekordokat döntött. December 28-án több felhasználó jelentkezett be az Xbox Live csatornára az Xbox One-járól, mint bármikor az Xbox történetében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások