2030-ra 5 milliárd Facebook-tag lehet?

2030-ra 5 milliárd Facebook-tag lehet?

2016. február 8. 15:18, Hétfő
Mark Zuckerberg ambíciózus tervet tűzött ki a közösségi platform elé.

A menedzser a Facebook 12. születésnapja alkalmából rendezett partin azt mondta, hogy arra számít, hogy 2030-ra körülbelül 5 milliárd ember fogja használni a közösségi platformot. Az ENSZ azt prognosztizálta, hogy 2030-ra 8,5 milliárdra nő a Föld lakossága. Amennyiben Zuckerbergnek igaza lesz, úgy az emberiség 60 százaléka lesz Facebook-tag.

A menedzser kijelentette, hogy azt szeretnék, hogy az Internet.org kezdeményezéshez mindenki csatlakozzon és ehhez partneri kapcsolatokra törekednek a kormányokkal és a cégekkel világszerte. Az Internet.org alapját jelentő Free Basics már 25 államban érhető el, de két országban bajba került. Indiában december végén állították le az internetprojektet, mert a helyi távközlési felügyelet úgy vélte, hogy a szolgáltatás megsértette az internetsemlegesség elvét. Emellett Egyiptomnak sem tetszik a program.

A Facebook első embere kitért az Aquila nevű internetdrónra is, amely napenergiával működik, sokáig körözhet egy város felett és internethozzáférést biztosíthat a lakosoknak. Mindez szerinte elég menőn hangzik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások