Sony: lezárult az Xperia Z-sorozat

Sony: lezárult az Xperia Z-sorozat

2016. február 26. 09:05, Péntek
A cég már nem dobja piacra az Xperia Z6 okostelefont, ezt az új X-sorozat helyettesíti.

A Sony Mobile némi meglepetéssel szolgált az MWC alatt, egy újabb Xperia Z okostelefon helyett ugyanis három X-változatot mutattak be, amelyek többek között a csúcskategóriát is elfoglalják. Egy interjúból nem sokkal később kiderült, hogy a Z-családnak lőttek, újabb példányra itt már nem számíthatunk.

Jun Makino, a cég marketingigazgatója beszélt a napokban a vezetés elképzeléséről a brit uSwitch weboldalnak adott interjúban, itt pedig egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy nem tervezik a Z-sorozat folytatását. Azt nem részletezte, hogy a jövőben pontosan milyen típusokkal helyettesítenék a lezáruló sorozatot, ám az MWC alatt bemutatott három X-típus mintha éppen ezt a feladatot látná el - az Xperia X Performance például az új Snapdragon 820 chipre épül, amelyet egy szintén új kamera, 3 GB RAM, valamint az Android 6.0 Marshmallow egészít ki, és mindössze az Xperia Z3 és Z5 esetében már látott 5 hüvelykes kijelző miatt érheti kritika a céget.


A kialakítás terén szintén észlelhetünk egy fontos változást, a három új jövevény ugyanis jóval inkább lekerekített szélekkel mutatkozott be, vagyis a Sony esetében megszokott szögletes külalak itt mintha hiányozna. Mi több, a széleken maga a kijelző is picit meghajlik, ezzel pedig inkább a nagyobb riválisok példáját követik, bár azt nem tudjuk, hogy a Z-sorozatnál látott gyors frissítési ciklus (amelynek révén félévente mutatkozott be az újabb generáció) itt is visszaköszön-e majd. Korábban már megjelentek bizonyos pletykák a lassításról, ezeket azonban nem kísérte hivatalos megerősítés.


Idén várhatóan kisebb és szerényebb példányok mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt, de az újításokról mindenképpen beszámolunk majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások