400 euró lesz a PlayStation VR

400 euró lesz a PlayStation VR

2016. március 17. 07:57, Csütörtök
A Sony konzoljával összeköthető termék jóval olcsóbb lesz a vetélytársak modelljeinél.

A japán gyártó bejelentette, hogy októbertől a boltokba kerül a PlayStation VR nevű virtuális valóság szemüveg. A termék egyszerűbb lesz, mint az Oculus Rift, a HTC Vive vagy a többi modell. A szemüveget 5,7 hüvelykes OLED-képernyővel szerelik fel, amelynek felbontása 1920 x 1080 képpont, míg a látómező 100 fokos. Van továbbá HDMI TV és PS4 kimenet, USB-port. Az új eszköz 44 980 jenes, 399 dolláros, 399 eurós, illetve 349 fontos bevezető áron lesz kapható.

A Sony tehát gondosan úgy időzít, hogy a PlayStation VR még karácsony előtt megjelenjen. A készülékhez az év végéig kereken 50 kompatibilis játék lesz elérhető, többek között az Eagle Flight, az EVE: Valkyrie, a Headmaster, a Rez Infinite, a Wayward Sky, a RIGS: Mechanized Combat League, a Tumble VR, az Until Dawn: Rush of Blood. Emellett az Electronic Arts is elkészíti a Star Wars Battlefront virtuális valóság kompatibilis változatát.


A gyártó adatai alapján 230 különböző fejlesztőstúdió dolgozik a PlayStation VR-rel kompabitilis tartalmakon, de ha ez nem elég, lehetőség lesz 360 fokos videók és alkalmazások megtekintésére is. Az új modell legnagyobb hátránya, hogy eleinte csak a PlayStation 4 konzollal lesz kompatibilis. Mindenki, aki rendelkezik majd a konzollal, azonnal zökkenőmentesen beléphet a virtuális valóság világába.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások