Áprilisban jönnek a tízmagos mobilchipek

Áprilisban jönnek a tízmagos mobilchipek

2016. március 19. 17:12, Szombat
A MediaTek a következő hónapban újít, de már egy további változatot is bejelentettek.

Tavaly jelentek meg az első hírek arról, hogy belátható időn belül befuthatnak a tízmagos mobilchipek. Erre eddig várnunk kellett, a Qualcomm a maga részéről nem is merészkedett erre a területre, a MediaTek azonban áprilisban piacra dobná az új fejlesztést, amelyet hamarosan egy további példány követne a sorban.

A cég Shenzhen városában kerített sort saját rendezvényére, amelyen bejelentették a Helio X20 processzor közelgő érkezését. Ez természetesen a korábban megjelent, és többek között a HTC One M9+ esetében is alkalmazott Helio X10 típust követi, immár tíz Cortex-A72 maggal, amelyek 2,3 GHz-es órajelen futnak. Sort kerítettek azonban a még újabb Helio X25 típus bejelentésére is, amely az órajelet már 2,5 GHz-re srófolja fel, vagyis még nagyobb teljesítményt nyújtana az erre éhes felhasználóknak.

Az immár 20 nanométeres készülő X20 a tri-cluster kialakítás révén 30 százalékkal alacsonyabb étvággyal jelenik meg, miközben a teljesítmény rögtön 15 százalékkal ugrik meg. A Mali-T880 grafikus vezérlő itt 780 MHz-es órajelen fut, ez az X25 esetében már 850 MHz lesz, míg a SilkSwipe funkció az érintőképernyő hatékonyságán javít, a MiraVision CrystalView a 120 fps-en futó videók gondmentes lejátszását biztosítja, az Imagiq ISP pedig a 3D- és az RWWB-kameraérzékelők támogatását garantálja.

A megjelenés tehát áprilisban esedékes, legalábbis az X20 esetében. Az X25 valamikor ezután jelenik meg, mégpedig először a Meizu Pro 6 okostelefonban, amelyet hónapokkal később követne a szélesebb körű debütálás.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások