Ratchet és Clank: A galaxis védelmezői

Ratchet és Clank: A galaxis védelmezői

2016. május 16. 19:08, Hétfő
Újabb játékadaptáció, újabb nagy bukás. Ez persze még véletlenül sem jelenti azt, hogy a Ratchet és Clank rossz film lenne, ha valamiért egyesek így értelmeznék.

Hogy tetszett a Ratchet & Clank: A galaxis védelmez?i?
Tetszett, jó film.
Közepes lett.
Gyengén sikerült.
Még nem láttam.
Egy filmes kritikát fel lehet vezetni az éppen aktuális játékadaptáció játék komponensének történelmével, de ettől eltekintenénk, annak ellenére, hogy a Ratchet és Clank közel sem annyira ismert cím, mint mondjuk a Tomb Raider vagy a Prince of Persia. Egyszerűen azért, mert ha valaki már a 2000-es évek elején már játszott a két hős főszereplésével készült játékkal, akkor bizton állíthatjuk, hogy bár a szívét olykor megdobogtatná a film, de valójában nagyon nem neki szól.


A Ratchet és Clank: A galaxis védelmezői ugyanis azon animációs filmek közé tartozik, amiket felnőttként még nagyon leengedett aggyal és minimális elvárásokkal is nehéz komolyabban élvezni. A gyerekek minden bizonnyal imádni fogjuk ezt a scifis kalandozást, aminek egy földönkívüli lény, valamint az általa szerelőként megmentett kis robot a főszereplője.

A Ratchet és Clank nem csak a történet szintjén ajánlható a legkisebbeknek (a két főhős természetes, hogy kvázi a világot kell, hogy megvédje a csúnyagonosztól), hanem megvalósítás terén is, hiszen minden színes-szagos benne, pukkan vagy robban, a humora pedig... Nos, ha felnőtteknek szóló filmről lenne szó, akkor iqnullának lehetne titulálni, így viszont maradjunk annyiban, hogy nagyon le van csavarva benne a nívó, nagyon egyszerű, sokszor pusztán fizikai poénok sorjáznak egymás mellett.


Valamiért nem volt más a cél, a sztori sem hordoz a világon semmi eredetiséget vagy csavart, a fókusz az akciózáson van, aminek persze sokan örülhetnek, azonban ezen jelenetek nem kicsit önismétlőek. És a legfurcsább, hogy bár a történet nagyja az eredeti játékból van átemelve, aki annak ismeretében ülne be a filmre, annak előre szólunk, hogy ne nagyon várja az általa megismert hangulatot.

Ugyan a film főszereplője Ratchet és Clank, amit látunk, azt érdemes külön kezelni attól, amivel annak idején játszottunk, vagy esetleg a napokban játszani fogunk. Főleg, hogy A galaxis védelmezői valójában inkább csak a most megjelenő játék reklámjának tekinthető azon kívül, hogy a nagyon fiatalokat biztosan leköti másfél órára. A reklámfunkción kívül azonban nem sok értelme van a létezésének. Sajnos.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői (Ratchet and Clank)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 90 perc, 2016
6 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendező: Kevin Munroe és Jericca Cleland
forgatókönyvíró: T.J. Fixman
operatőr: Anthony Di Ninno
zene: Evan Wise

szereplők:
James Arnold Taylor (Ratchet hangja)
David Kaye (Clank hangja)
Jim Ward (Captain Qwark hangja)
Bella Thorne (Cora hangja)
Sylvester Stallone (Victor Von Ion hangja)
Rosario Dawson (Elaris hangja)
John Goodman (Grimroth hangja)



Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások