Újít a Twitter

Újít a Twitter

2016. augusztus 22. 08:04, Hétfő
A platform két új funkciót vezet be.

A módosításoknak köszönhetően a felhasználók az eddiginél sokkal jobban ellenőrizhetik majd, hogy milyen tartalmakat és üzeneteket lássanak az idővonalukon, s egyúttal a zaklató bejegyzésektől is védettebbek lesznek. Emellett azt is meghatározhatják, hogy kikkel lépnek kapcsolatba. A változtatásokat Emil Leong termékmenedzser blogbejegyzésében jelentette be. A Twitter átdolgozta az üzenetrendszerét, így a regisztrált tagok ezentúl eldönthetik, hogy minden bejegyzést akarnak-e látni vagy csak azon személyekét, akiket követnek.

Lesz egy új "minőségi szűrő" is, amelynek a segítségével szeretnének javítani a megmutatott tweetek minőségén. A szűrő reagál az olyan jelekre, mint a tagok viselkedése vagy a fiók jellemzői. A bekapcsolt szűrő esetén elkerülhető például, hogy valakinek az idővonalán egy üzenet többször is megjelenjen, továbbá az automata tweetek is eltüntethetőkké válnak.

A módosítások várhatóan a következő napokban lépnek hatályba, s a Twitter a két funkció kifejlesztésével és bevezetésével azokra a felvetésekre reagál, amelyek szerint a platform túl keveset tesz az elkövetett visszaélésekkel szemben. A változtatások egyúttal nehezebbé tehetik a jövőben a botok, a spam- és a trollfiókok működését is. Eltűnhetnek továbbá a sértő, molesztáló és zavaró tartalmak. Az még egyelőre kérdéses, hogy az új szűrő a gyakorlatban mennyire lesz hatékony.

A Twitter kapcsán legutóbb májusban szivárogtak ki információk. Akkor arról írtunk, hogy a platform a jövőben a hivatkozásokat és a képeket nem fogja beleszámítani a 140 karakterbe, ezáltal megkerülhető lesz az eddigi korlátozás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások