Bejelentette WhatsApp-konkurensét a Google

Bejelentette WhatsApp-konkurensét a Google

2016. szeptember 22. 18:46, Csütörtök
A digitális asszisztens a mesterséges intelligencián alapul.

Az Allo nevű üzenetküldő szoftver egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban és kizárólag angol nyelven érhető el, később ugyanakkor számos más nyelven is meg fog jelenni. A felhasználók az új megoldás segítségével chaten keresztül kérhetnek különböző információkat például az időjárással, a hírekkel, az éttermekkel vagy az utazási lehetőségekkel kapcsolatban, de akár különböző kérdéseket is feltehetnek a programnak. Az Allo a más felhasználókkal való beszélgetések közben is képes a felmerülő kérdésekre lehetséges válaszokat megjeleníteni.

Az Allo egyelőre az Android és az iOS platformokra érhető el, a Google Play rendszerében előregisztrálható. A megoldás fő előnye az, hogy úgy látja el plusz információkkal az embereket, hogy azoknak nem kell kilépniük az alkalmazásból. Elvileg van végpontok közötti titkosítási lehetőség is, ez azonban alapból nincsenek bekapcsolva, míg az üzenetek egy bizonyos idő után kitörölhetők lesznek.

Lehetőség lesz az Allo keretében a tartózkodási hely és a fotók megosztására. Az utóbbiakat megjegyzésekkel és emodzsikkal láthatják el a chatbeszélgetések résztvevői, ezáltal egyre személyesebb beszédstílus alakítható ki. Az intelligens funkciók eléréséhez a szoftver folyamatosan elemzi a küldött üzeneteket és a képeket. Végül fontos, hogy lehetőség lesz inkognitó üzemmód használatára is, amelyben szintén aktiválható a végpontok közötti titko

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások