Hard Truck 2

Hard Truck 2

2000. július 31. 20:59, Hétfő

Kiadó: 1C and ValuSoft
Fejlesztő: SoftLab

Minimum Követelmény: P266, 64MB RAM, 3D gyorsító, Win95/98/2000
Hasonló játékok: Hard Truck
Kategória: Kamion verseny
Forrás: Avault


Ha tényleg maradandót akarunk alkotni, akkor mérhetetlen szükség van egy tulajdonságra, az eredetiségre. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nem újszerű játékok nem lehetnek pénzügyileg sikeresek, hiszen egy jó ötlet másodszor is jó ötlet. Azonban az ilyen reprodukciók nincsenek akkora hatással az iparra és az emberekre. A digitális szórakoztatás jó példa erre a jelenségre, hiszen a népszerű játékok imitációi ritkán éreztetnek olyan újszerű hatást, mint elődjeik. A Might and Magic VI például áttörést jelentett a sorozat korábbi tagjaihoz képest, de az ezt követő részek, annyira hasonlóak voltak, hogy azon nyomban el is felejtette őket mindenki. Mindamellett vannak olyan játékok, melyek úgy érnek el tartós sikert, hogy egy már meglévő alapötlethez adnak hozzá kreatív újításokat. A versenyjátékokat különösen érinti ez a hatás, hiszen természetüknél fogva mindegyik a versenyről szól. Ez lehet pozitív dolog is, ahogy a Longbow Digital Arts szórakoztató tankversenyének, a Tread Marks-nak az esetében is volt, de vezethet teljes kudarchoz is, mint a Wizardworks Swamp Buggy Racing-jének esetében. Az első kategóriába próbál belépni az újonc Hard Truck 2, mely a teherkocsik eddig ismeretlen világát hozta el a versenybirodalomba.

Klikk ide!   Klikk ide!

Az orosz SoftLab fejlesztőcsapat Hard Truck-ja valami olyat mutat, amit a játékosok ebben a formában még nem láthattak. Mint újonc teherautós fel s alá kell furikáznod a városok között, árút szállítva és megrendeléseket lenyomozva. Azonban nem te vagy az egyetlen sofőr, aki a helyi dombok és hegyek között akar pénzt keresni, mindezt a mindenhol jelenlévő rendőrség felügyelete alatt. Folyamatos és agresszív versenyben vagy, hogy minél előbb vidd el az árút a városokba, melyek ára attól függ, hogy hányadikként érsz oda. Ha már elég pénzt gyűjtöttél össze, nagyobb és jobb teherautót kereshetsz magadnak, hogy több és nyereségesebb árút szállíthass. Ezek a fejlesztések kulcsfontosságúak lesznek, mikor megkapod a társasági igazolványodat, mellyel felbérelhetsz más sofőröket, hogy neked szállítsanak. Ha már több mint 51%-át te foglalkoztatod a helyi munkaerőnek, akkor meghódítottad a piacot és megnyerted a játékot. A hagyományos autóversenyektől eltérően a Hard Truck 2-ben nincsenek pályák, csak egy nagy nyílt világ, melyet a saját tempódban fedezel fel. Te választod ki melyik megbízást fogadod el, és ha nem akarsz dolgozni, akkor nekivághatsz az útnak, és városról városra furikázhatsz. A neked megfelelő életet élheted, legyél nomád, vagy versenyző típus.

Klikk ide!   Klikk ide!

Mindegy, hogy melyik utat választod, a Hard Truck 2 szíve a szállítási rendszerben rejlik. Minden városban van egy kis raktár, ahol a megrendelésekről szerezhetsz információkat, megtudhatod típusukat, céljukat, a súly- és időkorlátokat. Amint felrakodtad a négy rakomány egyikét, a lehető leggyorsabban el kell indulnod a megadott város felé, nehogy a többiek előbb érjenek oda nálad. Ha a semmi közepén vagy, úgy is dönthetsz, hogy eljutni egy raktárba túl sok időbe telik. Ha fel vagy szerelve a megfelelő eszközökkel, akkor megkeresheted és elszállíthatod az út mentén hagyott pótkocsikat. Ez a rendszer nagyon egyszerűnek tűnhet, de nagyon hatásossá válik, amint bekapcsolódik a konkurencia és az agresszív rendőrség.

Klikk ide!   Klikk ide!

Egy autóverseny program sem teljes a veszedelmes ellenfelek nélkül. A helyi teherautósok legalább annyira meg akarják hódítani a piacot, mint te, és ezt nem is félnek kimutatni. Az egyik percben még boldogan kocsikázol az úton, a következő percben pedig már le akar taszítani az útról az egyik lelkesebb vetélytárs. Ambícióik ezzel nem érnek véget, mivel ők is felfogadhatnak alkalmazottakat. Sőt, hogyha nem vigyázol, elcsábíthatják tőled a munkásokat. Mindezek ellenére nem ők a legveszélyesebbek, hiszen a rendőrség is nagyon sok gondot tud okozni. A rendőrök egyfolytában az utakat járják, és kemény büntetéseket szabnak ki azokra, akik megszegik a szabályokat, megtámadják a másik sofőröket, vagy hasonló illegális dolgot követnek el. Helikoptereik a leginkább veszélyesek, melyek megadott helyeken röpködnek, hogy elkapják a gyorshajtókat és a csempészeket. És mintha még ez nem lenne elég, a Maffia is érdekelt az üzletben. Emberei ezen a területen cirkálnak, és gyakran ölnek meg sofőröket, hogy kirabolhassák őket. Mindent egybevetve az utcák elég veszélyesek, és a felkészületlen játékos hamar csődbe fog jutni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások