Kötelezően elvárja majd fotónk feltöltését a Facebook

Kötelezően elvárja majd fotónk feltöltését a Facebook

2017. december 1. 11:01, Péntek
A felhasználók azonosítását önarcképhez kötné a közösségi platform, így próbálják kiszűrni a botokat. A fotókat állítólag egyből törlik.

A Facebook úgy döntött, hogy aki nem tölt fel magáról felvételt, az nem férhet hozzá a profiljához. A társaság ezzel a drasztikus módszerrel akarja biztosítani az emberek és a botok megkülönböztetését. A Twitteren és más portálokon már több felhasználó is beszámolt arról, hogy a Facebook új CAPTCHA-kat használ. Az érintetteknek olyan fotókat kellett feltölteniük magukról, amelyeken jól látszott az arcuk. A társaság azt írta, hogy a képeket csupán megvizsgálják és utána törlik is a szervereikről.


Az óriáscég egyik szóvivője megerősítette a tesztről szóló hírt és azt közölte, hogy elsősorban azt vizsgálják, hogy egyedi felvételekről van-e szó, de ezzel kapcsolatban konkrétumokat nem árult el. Valószínűleg az adatbázisban szereplő más fotókkal hasonlítják össze a fájlokat. A vállalat az eljárással elsősorban a gyanús tevékenységeket akarja kiszűrni és az csupán egyike azoknak a módszereknek, amelyeket kipróbálnak a közelmúltban elszaporodott csalási kísérletek felderítésére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi történik azokkal a felhasználókkal, akik nem tudnak vagy nem akarnak képet feltölteni magukról. A megjelenített szöveg ugyanis nem kínál alternatívákat a profilhoz való hozzáféréshez. A legvalószínűbbnek tűnik, hogy az érintettek addig nem férhetnek hozzá a profiljaikhoz. A Redditen egyébként arról tudósítottak a látogatók, hogy ezt a fajta CAPTCHA-t már április óta alkalmazta a közösségi oldal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások