Visszatér Ázsiába a Total War franchise

Visszatér Ázsiába a Total War franchise

2018. január 10. 18:48, Szerda
Bemutatkozott a Total War franchise legújabb része, a Three Kingdoms, mely Shogun 2 után visszatér az ázsiai történelem hadszíntereire.

A Creative Assembly kapcsán éppen most foglalkoztunk a Total War franchise esetleges jövőjével. A Warhammer 2 hamarosan megkapja a kiegészítőjét, mely feltehetően ismét milliós eladásokat produkál a csapat és a Sega számára egyaránt. Ugyanakkor készül a Total War mellékágának szánt, első körben a viking inváziót bemutató Saga széria is - és ma végre kiderült, merre halad tovább a fő vonal.

Aki anno kedvelte a Shogun két részét, az most bonthatja a pezsgőt, hiszen a Creative Assembly alig pár perce jelentette be, hogy a Total War: Three Kingdoms szintén az ősi Ázsiába kalauzolja el majd a játékosokat, azonban ezúttal Kína a kiszemelt ország. A hivatalos szinopszis szerint Kr. u. 190-ben járunk, a Han Dinasztia szétmorzsolódott, mivel a gyermek császárt egy igazi zsarnok, Dong Zhou bábként használja saját hatalmának megerősítésére. Bár a birodalom kezd anarchiába fulladni, a remény mégis felbukkan három testvér képében.


Kína jövője így most már ezen "lázadók" kezében van, akik hol erőszakkal hol pedig a diplomácia eszközeivel próbálják meg hatalmukat növelni más területek bevonásával/elfoglalásával. Bár ennél többet nem tudhattunk meg, de aki játszott már a Shogun két részével, az nagyjából tudhatja, milyen hangulat várja majd a Three Kingdoms képében. A játék szeptember 6-án jelenik meg, és a bejelentés már csak azért is meglephette a rajongókat, mert korábban maga a Creative Assembly jelentette be, hogy egy eddig nem látott korszakba viszi el a sorozatot és ez ilyen szempontból csak részben igaz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások