Az Intel búcsút int a virtuális valóság piacnak

Az Intel búcsút int a virtuális valóság piacnak

2018. február 5. 07:46, Hétfő
A társaság vagy eladja vagy kiszervezi a részlegét.

A Bloomberg szellőztette meg a hírt, hogy az Intel a közeljövőben hátat fordítana a virtuális és kiterjesztett valóság piacnak. A társaság a technológiák fejlesztésével foglalkozó részlegét vagy értékesítené vagy kiszervezné. A 350 millió dollár értékűre becsült részleg kapcsán máris vannak érdeklődők. Ugyan a társaság korábban feladta az Alloy nevű projektjét, de a tervek között szerepelt egy kiterjesztett valóság szemüveg megalkotása, amely Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozott volna az okostelefonhoz.

Ez a fejlesztés már a végső szakaszban van, így a termék akár még az idén piacra kerülhetne. A technika neve egyébként Superlite (Superlight) és a lényege, hogy a tartalmakat egy lézer segítségével a retinára vetítik. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyire biztonságos megoldás, miként azt sem, hogy hosszú távon okozhat-e problémákat a Superlite (Superlight) használata. A megoldást a Quanta Computer Inc. gyártaná.

Bár az Intel megszabadulna a jelenlegi több mint 200 amerikai, svájci és izraeli fejlesztőt foglalkoztató részlegétől, de nem akarja azt egyszerűen elengedni, ugyanis a vásárlót többek között a saját terjesztési csatornájával és a partneri kapcsolataival támogatná. A legvalószínűbb vevőjelölt a Vaunt. Az Intel egyelőre nem kommentálta a kiszivárgott híreket.

Az Alloy projektet még 2016 augusztusában mutatta be az Intel és a lényege egy olyan szemüveg megalkotása volt, amely egyesíti a valódi és a virtuális világot. Az Alloy szemüveg teljesen vezeték nélkül dolgozott volna és nem volt szüksége kamerákra vagy vezérlőegységekre sem, mert minden komponenst (processzor, memória, kamera, szenzorok) az eszközbe integráltak. A működéshez szükséges energiát a beépített akkumulátor biztosította volna.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások