Panzer General III: Scorched Earth

Panzer General III: Scorched Earth

2000. október 18. 16:29, Szerda

Kiadó: Mattel Interactive
Fejlesztő: SSI

Minimum Követelmény: PII 233, 64 MB RAM, 8 MB-os 3D gyorsító, Win9x
Hasonló játékok: Panzer General II
Kategória: Stratégia


Sok ember nőtt fel háborús játékokon. A gyerekek szüleiktől rengeteg zöld műanyagkatonát kapnak, és ámulatba esnek a számtalan fegyver- és járműtípustól. Fogalmuk sincs, hogy valójában milyen fegyverekről van szó, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy hatalmas csatákat vívjanak a homokozókban vagy a fürdőkádban. Ahogy a gyerekek folyamatosan nőnek, velük nőnek a játékok is, kezdve a viszonylag egyszerű Risk-kel egészen a népszerű és összetett Axis and Allies-ig. A számítógépes harci játékok pedig teljesen új szintre emelik a szimulációt. A Panzer General sorozat mindig is jól kombinálta a történelmi pontosságot a körökre osztott játékmenettel. Az SSI és a Mattel Interactive ezúttal az orosz frontra vitte el a sorozatot, megalkotva a Panzer General III: Scorched Earth-t.

Klikk ide!   Klikk ide!

A Panzer General III a Második Világháború keleti frontjára kalauzolja el a játékost, ahol Németország és a Szovjetunió folytatott keserves háborút. A játékosok négy küldetéssorozat közül választhatnak, továbbá szóló küldetésekben és személyre szabott csatákban próbálhatják ki magukat. A húsz szóló küldetés a háború különböző pontjain, különböző időben játszódik, és a játékos akármilyen sorrendben végigjátszhatja őket. A véletlenszerűen generált csatákban a karosszékben ülő tábornokok számos beállítással alakíthatják ki kedvenc összecsapásaikat.

Klikk ide!   Klikk ide!

Azonban a Panzer General III szíve a négy küldetéssorozat, melyekben a játékosok parancsnokokként szabhatják meg Európa és a világ sorsát. A küldetéssorozatok változó méretűek, 7 és 18 közötti számú küldetést tartalmaznak. A küldetések elágazóak, így a játékos maga választhatja meg, hogy melyik úton jut el a végső célig. Akárcsak az igazi háborúban, a játékosoknak korlátozott mennyiségű erőforrás áll rendelkezésükre, és az egységeket csatáról csatára kell vinniük. A főhadiszállás időnként ritka nyersanyagokkal, veterán parancsnokokkal és erősítéssel jutalmazza a sikereket. A történelmileg pontos csaták történelmileg pontos hadseregek között zajlik.

Klikk ide!   Klikk ide!

Számtalan légi és szárazföldi egység áll a játékos rendelkezésére. Az egységeket osztályokba sorolták, amik harci céljaikat jelölik: gyalogság, tank, anti-tank, felderítés, vadászgép, bombázó, nehéztüzérség és légvédelem. Ezeken az osztályokon belül sokfajta egységtípus van, többek között az orosz fronton használt MiG vadászrepülők és a Tigris tankok. Ezeket 12 darab támadó és védekező kategóriába sorolták. Ezek határozzák meg az egységek hatékonyságát a páncélozott egységek ellen, a hatótávolságot és a muníciót. A háború előrehaladtával és a technológia fejlődésével a játékosok egyre fejlettebb és jobb statisztikával rendelkező egységekhez férhetnek hozzá. A sokféle egységnek köszönhetően számos módon csaphatnak össze a Szövetségesek és a Tengelyhatalmak erői.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások