Bemutatkozott a Xiaomi PocoPhone F1

Bemutatkozott a Xiaomi PocoPhone F1

2018. augusztus 26. 18:33, Vasárnap
A csúcshardver és a szerényebb külső kedvező árat eredményezett.

Az elmúlt hetekben több hír is felbukkant a Xiaomi állítólagos megoldásáról, amely most hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönség előtt. A telefon erős hardvert és nagy kijelzőt kapott, ehhez azonban műanyag burkolat társul, vagyis nem kifejezetten zászlóshajóként jelenik meg a készülék. Az európai rajt már biztos.

A cég Twitter-oldalán jelent meg az első beszámoló a bemutatóval kapcsolatban, ezt azonban a részletes specifikáció követte. Eszerint a Pocophone F1 (illetve Poco F1, ahogy Indiában nevezik majd a telefont) egy 6,18 hüvelykes panelt kapott, amely a 2246 x 1080 pixel felbontást támogatja, 18,7:9-es képaránnyal. Ehhez a Snapdragon 845 chip, 6 vagy 8 GB memória, egy alapesetben 64, 128, illetve 256 GB-os tároló, egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor, USB Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, WiFi, sztereó hangszórók, FM rádió, valamint 180 grammos súly társul, míg a Qualcomm Quick Charge 3.0 révén a gyorstöltés is megoldott, miközben a hűtésen is igyekeznek javítani, mégpedig a LiquidCool technológia révén.


A műanyag burkolat fekete, kék, valamint vörös színben lesz elérhető, itt azonban megjelenik egy „Armored” típus is, amely kevlár borítással erősödik. A hátoldalon egy 12 és 5 megapixeles szenzorból álló iker-kamerát, az előlapon pedig ennek 20 megapixeles társát helyezték el, előbbi a mélységérzékelés terén nyújtana jobb minőséget. A hagyományos jack-dugó megmaradt, az ígéret szerint pedig a kellemes teljesítményhez kedvező ár társul, ezt viszont egy holland forgalmazó honlapja is alátámasztani látszik, itt ugyanis a 399 és 439 eurós ár szerepel. A franciaországi megjelenést szintén megerősítették, ez augusztus 27-én esedékes.

A cég tőzsdei rajtját követően most először tettek közzé negyedéves pénzügyi jelentést, amely kifejezetten kedvezőre sikeredett. A részletes adatok szerint csak a második negyedévben 2 milliárd dolláros profitot söpörtek be, ami különösen a korábbi időszakok negatív számaihoz képest jelent komoly előrelépést.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások