Félmilliárd dollárt fordít lakásépítésre a Microsoft

Félmilliárd dollárt fordít lakásépítésre a Microsoft

2019. január 19. 11:41, Szombat
Ahol az IT-cég bővít, ott megugranak a lakásárak. Hogy ez ne így történjen, 500 millió dollárt költenek Seattle városának fejlesztésére.

Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója, valamint Amy Hood, a társaság pénzügyi vezetője jelentette be azt a projektet, amelynek keretében 500 millió dollárt fordítanak arra, hogy Seattle városában és annak környékén több megfizethető lakás legyen az átlagos és kis fizetésű emberek számára. A régióban a lakáshelyzet az elmúlt években egyre rosszabb lett. A növekvő lakásárak egyik jele, hogy egyre több a városban és annak közvetlen környékén a hajléktalan. További jel, hogy a munkavállalóknak egyre többet kell dolgozniuk azért, hogy fenntartsanak egy lakást, ezáltal kevesebb idejük a jut a családjukra és a kikapcsolódásra, ami a kapcsolatok és az egészség rovására megy.

Ugyan Seattle és a régió vezetői igyekeztek mindent elkövetni a probléma megoldására, de az elképzeléseiket, például a helyi vállalatok különadóját, nem fogadták kitörő örömmel. Megoldásul a Microsoft 225 millió dollárt akar a régió Eastside nevű részében befektetni, oda tartozik Redmond is. Az ottani beruházások elsősorban abban segíthetnek, hogy a jövőben több lakás álljon azoknak a rendelkezésére, akik évi 62 000 és 124 000 dollár közötti összegből tartanak fenn egy háztartást.


Az óriáscég emellett további 250 millió dollárt ruház be a Puget Sound régióban, ahol olyan emberek számára készülnek majd a lakások, akik a környékre jellemző átlagbevételnek kevesebb, mint a 60 százalékát keresik csak meg. Ez 48 150 dollárt jelent egy kétszemélyes háztartás esetében. A konszern a fennmaradó 25 millió dollárt pedig olyan projekteknek adományozza, amelyek különböző szolgáltatásokat kínálnak a hajléktalan vagy a nagyon kis jövedelmű embereknek.

Brad Smith hozzátette, hogy nem csupán elérni szeretnének valamit, hanem példaképek is akarnak lenni. Reményét fejezte ki, hogy a példájukat a régió más vállalkozásai is követni fogják, hiszen ez a szerepvállalás végső soron a többi vállalkozás érdeke is. Számukra ugyanis elfogadhatatlan, hogy a munkatársaiknak munkaidő közben a gyermekeiket olyan tanárok gondjaira kelljen bízniuk, akik naponta 4 órát utaznak oda és vissza a lakásuk és a munkahelyük között. Ugyanez igaz azokra az is, akik felelősségteljes pozícióban vannak kórházakban vagy a tűzoltóságnál és nem tudják finanszírozni egy a munkahelyükhöz közeli lakás megvásárlását és fenntartását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban