Írországi üzemét is bővíti az Intel

Írországi üzemét is bővíti az Intel

2019. február 12. 20:44, Kedd
A 11 milliárd dolláros új izraeli gyár után most 8 milliárd dollárért másfélszeresére bővítik ír üzemüket.

Január végén vált ismertté, hogy az Intel átfogó programmal készül arra az időszakra, amikor már nem a PC-processzorok értékesítése fogja jelenteni a legnagyobb bevételi forrását. Az első lépést egy új izraeli gyár felépítése jelenti, a projekt 11 milliárd dollárból valósulhat meg. Az összegből 10 milliárd dollárt biztosít az Intel és egymilliárd dollárt - különböző állami támogatások és kedvezmények formájában - a közel-keleti állam. A pénzből a Kiryat Gatban lévő meglévő létesítményt bővítik tovább.

A The Irish Times most arról számolt be, hogy a konszern a közeljövőben közel 8 milliárd dollárt be fektet be Írországban. A jelenlegi tervek alapján az Intel 50 százalékkal bővítené a meglévő írországi gyára víz- és energiafelvevő kapacitását, ez pedig azt jelenti, hogy akár egy 50 százalékos üzembővítés is szóba kerülhet majd. Az alkalmazottak száma a jelenlegi 4500 -ról 6100-ra nőne, továbbá a négy éven át tartó építési időszakban akár 3000 munkást is foglalkoztatna az óriáscég.

Az Amerikai Egyesült Államokban lévő oregoni D1X komplexum is bővítve lesz, miként az Arizonában tervezett Fab 42-ben is elkezdődhet a termelés. Erre a két projektre szintén dollármilliárdokat fordított az Intel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások