Az oltásellenességtől és a klímaváltozástól tart Bill Gates

Az oltásellenességtől és a klímaváltozástól tart Bill Gates

2019. március 1. 16:15, Péntek
Bill Gates egy online platformon válaszolt a felhasználók kérdéseire. Úgy véli, nagyon kevés az a több milliárd dollárnyi adó, amit eddig befizetett.

A Microsoft társalapítója a Redditen reagált a felhasználóktól érkező felvetésekre. Az egyik internetező azt kérdezte tőle, hogy szerinte mik jelentik jelenleg a legnagyobb veszélyt az emberiségre nézve. A menedzser azt válaszolta, hogy számos olyan dolog van, amelyek bekövetkezése ugyan valószínűtlen, de mégis foglalkozni kell velük. Ilyen veszélyeket, illetve kockázatot jelentenek a nemzetállamok és a terroristák részéről bevetett atombombák és biológiai fegyverek, valamint a járványok.

Utóbbiak kapcsán rámutatott, hogy most van a spanyolnátha-járvány 100. évfordulója és ha egy ilyen járvány ismét megjelenne, akkor a sok turista miatt sokkal gyorsabban terjedne el világszerte, mint a legutóbbi alkalommal. E fenyegetések mellett Gates jelentős mértékben tartott a klímaváltozástól és a lehetséges háborúktól. Úgy vélte, hogy a klímaváltozás valójában egy teszt azzal kapcsolatban, hogy az emberek miként tudnak globális szinten együttműködni egymással. Egy összetett problémáról van szó, amelynél az átfogó változásokat megfelelő időben kell végrehajtani azért, hogy meg lehessen előzni a károkat.

A Microsoft társalapítója kitért az oltást ellenző emberekre is. Jelezte, hogy mindig meglepi az, hogy a gazdag országokban mennyire elveszett a gyermekek védelmével kapcsolatos egyetértés. Szerencsétlen módon ez több halálesetet okoz a kanyaró vagy szamárköhögés miatt. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy fel lehet lépni a közbeszédben terjedő negatív történetek ellen. Hozzátette, hogy az oltóanyagok több emberéletet mentettek meg, mint minden más kezelési mód.

A menedzser kitért az Amerikai Egyesült Államok adópolitikájára is és sürgette, hogy a gazdagabbaknak több adót kelljen fizetniük. Hangsúlyozta, hogy Európa ugyan a fogyasztási adók miatt több pénzt szed be, de úgy vélte, hogy ez nem jövőbe mutató megoldás. Gates végül rámutatott, hogy ő élete során több tízmilliárd dollár adót fizetett, de azt az álláspontot képviselte, hogy ez az összeg túl kevés volt és a vagyonát sokkal jobban meg kellett volna adóztatni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások