Elrabolt világ - így dobunk ki két órát az életünkből

Elrabolt világ - így dobunk ki két órát az életünkből

2019. március 25. 17:16, Hétfő
Az Elrabolt világ önmagában nem lenne rossz film, ha most először készítenének Hollywoodban inváziós sci-fi-t. Így viszont egy unalmas, sablonos, logikátlan és sokszor összefüggéstelen történetet kapunk C-kategóriás látvánnyal.

Hogy tetszett az Elrabolt világ?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
Rupert Wyatt nevéhez fűződik minden idők talán egyik legjobban sikerült rebootja, a Majmok bolygója első része, melyhez a további epizódok sem tudtak felérni. A bemutatkozás után sokan várták, hogy mi is lesz a következő nagy dobás, ami meglepetésre nem a következő majmos film lett. Helyette egy felejthető pókeres filmet, a Hazárdjátékot tette le az asztalra 2014-ben, majd eltűnt, hogy a saját forgatókönyvéből készített Elrabolt világgal térjen vissza. Sajnos azonban felesleges volt ennyit várni erre a filmre.

A sztori szerint egy földönkívüli invázió végül az emberek megadásával végződik. A világunk behódol a megszállóknak, mivel jobb rabszolgaként élni, mint kihalni... ám nem mindenki gondolja így. Lázadók mindig vannak és jelenleg a szüleit elveszítő Gabriel Drummond szervezi az ellenállást. Testvére volt a korábbi vezető, ám egy balul sikerült bevetés közben elhunyt. Az alaptörténeten túl egyébről nem szól a film, minden egyes elemét már láthattuk korábban is. A bosszantó az egészben az, hogy maga a világ érdekesen lett felfestve: teljes béke honol, az ellenőrzés és az árulók kézben tartanak mindent. Ebből az egészből egy nagyon érdekes sztorit is ki lehetett volna hozni.



Sajnos azonban már ott elbukik a film, hogy a főszereplő teljesen érdektelen a számunkra. Pedig Ashton Sanders a Holdfényben és még A védelmező 2-ben is bizonyított már, de itt láthatóan nem tudott mit kezdeni a szereppel. Ahogy John Goodman is elég alacsony szintet hoz és gondolom sokat elmond a többiekről az a tény, hogy még így is messze a leghitelesebb. A nagy öreg még félálomba süppedve is kisujjból hozza a kétes indokok által vezérelt rendőrt.

Aki pedig esetleg a látvány miatt választaná az Elrabolt világot, az szintén nagyot csalódik majd. A számítógépes grafika annyira béna, hogy ha a Story Tv logója szerepelne a jobb felső sarokban, akkor is felvonnánk a szemöldökünk a látványon. A földönkívüliek az első, valóban látványos és hangulatos megjelenésük után szinte alig vannak jelen. Ez a "rejtegetés" nagyon jó ötlet lenne, ha társulna mellé egy kidolgozott forgatókönyv vagy koncepció. De láthatóan Wyatt nem tudott mit kezdeni a saját ötletével és így csak egy 12 egy tucat sci-fi-t kapunk, mely nem bővíti semmilyen új elemmel az ismert toposzt. Pedig az alapokat tekintve sokkal de sokkal több lehetőség volt az Elrabolt világban.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Elrabolt világ (Captive State)
szinkronizált, amerikai thriller, sci-fi, 109 perc, 2019
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Rupert Wyatt
Producer: David Crockett, Rupert Wyatt
Vágó: Andrew Groves
Operatőr: Alex Disenhof
Forgatókönyvíró: Erica Beeney, Rupert Wyatt

Vera Farmiga (Jane Doe)
John Goodman (William Mulligan)
Madeline Brewer (Rula)
Alan Ruck (Rittenhouse)
KiKi Layne (Carrie)
James Ransone (Ellison)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások