120 Hz-es telefonon dolgozik a Xiaomi

120 Hz-es telefonon dolgozik a Xiaomi

2019. október 20. 08:50, Vasárnap
Erre következtetnek egy szoftveres részletből, a divat a jelek szerint egyre terjed.

A Xiaomi esetében legutóbb egy futurisztikus dizájnt ismerhettünk meg, amely azonban nem feltétlenül jelenik majd meg a piacon egy széles körben elérhető okostelefon formájában. Most egy újabb részlet szivárgott ki, amelynek alapján a kínai gyártó a képfrissítési mutatón javítana, hogy kövessék a jelenlegi divatot.

A mainstream megoldások esetében eddig legfeljebb 90 Hz-es mutatókat láthattunk, ezt is csak egy-egy különleges típus kapcsán, ahogy a gyártók egyre inkább felkarolják az ötletet. Korábban csak kifejezetten játékosoknak szánt telefonokon alkalmaztak nagyobb képfrissítési jellemzőt, így például 120 Hz-es paneleket, ahogy azt a Razer és az Asus ROG esetében is tették, a jelek szerint azonban már a szélesebb vásárlói rétegnek szánt példányoknál is kénytelenek leszünk megbarátkozni az új trenddel. A külső forrás beszámolója szerint a Xiaomi által használt MIUI 11-es verziója már egy további beállítással jelenik majd meg, amely éppen ezt, vagyis a képfrissítési ciklust szabályozná, itt pedig érdekes módon mindössze 2 eltérő opciót találunk majd.

Ezek egyike 60 Hz lenne, hogy az akkumulátor kímélésével az üzemidőt is kitoljuk, a másik beállítás azonban már 120 Hz lesz, amely minden bizonnyal nagyon sima és kényelmes görgetést tenne lehetővé, az egyéb szempontok mellett. Az Asus ROG Phone II ezzel szemben 3 eltérő lehetőséget kínál, ezek sorrendben 60, 90, illetve 120 Hz, vagyis a felhasználók ott egy köztes opciót is választhatnak, a kiemelt megjelenítési minőség, valamint a hosszabb üzemidő közötti átmenetként. Mindenképpen érdekes lesz azonban, hogy a Xiaomi miként oldja meg a feladatot, itt pedig mekkora hangsúlyt helyeznek majd az új opcióra, mennyiben reklámozzák azt majd a széles tömegek számára is vonzó aspektusként.

Arról még nincs hír, hogy a 120 Hz-es panel pontosan mely típuson és mikor jelenne meg, erre azonban várhatóan az elkövetkező néhány hónapban sort kerítenek majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások