A SoftBankot is érdekli a Loon projekt

A SoftBankot is érdekli a Loon projekt

2020. február 25. 22:49, Kedd
Az Alphabet légballonos internetprogramja egyre több érdeklődőt vonz.

A konzorcium 2017 januárja óta a légballonos internetelérést biztosító Loop projektre összpontosít. A rendszer Puerto Ricóban és Peruban is működött, míg Kenyában LTE-kapcsolatokkal tesztelték.

A projektben alkalmazott technológia számos nagy telekommunikációs társaság érdeklődését felkeltette, köztük van a Bharti Airtel, a China Telecom, a Deutsche Telekom és a Telefonica. Emellett a Loon programba befektető vállalatok között megtalálható az Airbus, az Ericsson, a Nokia és a SoftBank.

A beruházók elsősorban azt szeretnék, hogy a technológia a különböző régiókban megkapja a működéséhez szükséges engedélyeket. Ehhez szükség van bizonyos mértékű szabványosításra, amelynek segítségével az illetékes hatóságok biztosítani tudják, hogy a használt felszerelések bizonyos keretek között megfelelően működjenek.

A Loon projekt vezetői Kenyában és Peruban már együttműködési megállapodást kötöttek a helyi mobilszolgáltatókkal. A szerződések elsősorban a program által biztosított szélessávú internetezési lehetőségeket aknázzák ki. Az alkalmazott légballonok 20 kilométeres, míg a hagyományos kommunikációs műholdak 1200 kilométeres magasságban működnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások