Előrendelhető az Atari VCS

Előrendelhető az Atari VCS

2020. augusztus 22. 09:52, Szombat
Angolszász országokban fut be először a hibrid készülék, közvetlenül az ünnepek előtt.

Az Atari elsősorban a nyolcvanas és kilencvenes években volt széles tömegek által jól ismert márka, ezt követően nem sok sikert arattak a PC-piacon, vagy éppen a konzolok szegmensében. A név most visszatér, mégpedig egy hidrid megoldással, amelynek sikere erősen kétséges.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy ősszel érkezik a fejlesztés, amely tulajdonképpen egy, a régi, erősen a nyolcvanas évekre emlékeztető külsőbe rejtett modern PC, viszont itt könnyű és egyszerű módon futtathatjuk majd a retró játékokat, amelyekből alapesetben 100 különböző példány áll majd rendelkezésünkre. Most hivatalosan is bejelentették, hogy Ausztrália és Új-Zéland területén a Bluemouth Interactive lesz felelős a forgalmazásért, ennek megfelelően valóban még az idei évben sort kerítenek a piaci megjelenésre, az ár pedig 700 és 850 ausztrál dollár (147 ezer és 179 ezer forint) között lesz, attól függően, hogy milyen kiegészítőket választunk majd a konzol mellé a vásárlás során.

Az előrendelés odaát már most él, viszont arról nem beszélnek, hogy pontosan mikor dobják piacra az első példányokat. A legvalószínűbbnek a novemberi rajt tűnik, az említett két országban jelen pillanatban ez a hivatalos elképzelés, ami erősen valószínűsíti, hogy az Egyesült Államokban is ekkor rajtol majd el az Atari VCS 800, miközben korábban ezzel kapcsolatban csak annyit árultak el, hogy mindenképpen december 24. előtt kiszállítják majd az előrendelt darabokat. Ahogy korábban említettük, a készülék egy AMD Ryzen chipre épül, ehhez 4 vagy 8 GB memória, egy Radeon Vega 3 grafikus vezérlő, egy 32 GB-os eMMC-tároló, valamint egy egyedi Linux szoftver társul, a szokásos csatlakozókkal.

A konzol könnyen átkapcsolható PC-üzemmódba, így tulajdonképpen két különböző megoldást kapunk majd, nem teljesen világos azonban, hogy mennyire lesz igény erre a felhasználók részéről, akik jelen pillanatban is számos emulátor közül választhatnak.

Listázás a fórumban