Okoski­jelzőket kínál szállodáknak a Google

Okoski­jelzőket kínál szállodáknak a Google

2020. szeptember 1. 20:40, Kedd
A társaság által indított program keretében a hotelek készülékeket helyezhetnek el a vendégszobákban.

A Google úgy döntött, hogy okosképernyőket helyez el a projektben résztvevő szállodák szobáiban és az eszközök, valamint beszédparancsok segítségével a vendégek hozzáférhetnek a szálláshelyek ajánlataihoz. A társaság ezzel az Amazon példáját követi. Tom Franklin, a Google illetékes termékmenedzsere a blogbejegyzésében azt írta, hogy elsősorban a Nest Hub modellekre összpontosítanak, más Google Asszisztens-kompatibilis készülékeket nem is nevezett meg.

A Nest Hub az óriáscég első Google Asszisztenssel ellátott okoskijelzője, amely elsősorban beszédparancsokkal irányítható, ugyanakkor a kezelőfelület nem vezérelhető ilyen módon. Franklin azzal érvelt, hogy az új kezdeményezésnek köszönhetően a vendégek a koronavírus-járvány ideje alatt úgy vehetik igénybe a hotelek különböző szolgáltatásait, hogy gyakorlatilag semmit sem kell megérinteniük. Az elérhető funkciók közül példaként említette a plusz kéztörlők rendelését, valamint a helyi éttermek és uszodák nyitvatartási idejének a lekérdezését. Megoldható a lámpák vezérlése vagy a redőnyök leengedése, illetve felhúzása, továbbá a YouTube-videók megtekintése és az okostelefonok Bluetooth-kapcsolatán keresztül a saját zeneszámok lejátszása.

A szállodákban elhelyezett Nest Hubok nem a vendégek Google-fiókjait fogják használni, viszont elméletileg bárki hozzáférhet majd a Netflixhez, mivel az eszközök július óta támogatják a platform használatát. Ezenkívül lekérdezhetők az időjárási viszonyok, a környék látnivalóival kapcsolatos információk és a termékek akár ébresztőóraként is működhetnek.

A szolgáltatás egyelőre a következő hotelekben érhető el: Fairmont Princess, Scottsdale; Dr. Wilkinson’s Resort, Calistoga; Gale and Shelborne South Beach, Miami; Gansevoort Meatpacking and Synergy Chelsea, New York; valamint az Egyesült Királyságban a Hotel Zena and Viceroy D.C. és a Village Hotels.

A Google májusban jelezte, hogy okosképernyőket fog tesztelni néhány kiválasztott amerikai idősotthonban és a készülékek bevonásával tenné könnyebbé a kommunikációt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban