Szétszedte saját konzolját a Sony

Szétszedte saját konzolját a Sony

2020. október 8. 16:27, Csütörtök
A cég megmutatta a PlayStation 5 belsejét, a főbb komponenseket.

A PS5 kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy jövőre csúszhatnak az előrendelések, ami az érdeklődés magas szintjével, valamint a korlátozott példányszámmal magyarázható, a Sony részéről azonban nem mély hallgatás, hanem egy érdekes videó követte a hírt, amelynek révén mi is betekinthetünk a burkolat alá.

A cég egyik illetékese szereli szét az új konzolt a felvételen, maga a folyamat pedig egyáltalán nem bonyolult, hiszen az egyetlen csavar eltávolítása után leszedhető láb után már csak a külső műanyag borítást kell elcsúsztatnunk ahhoz, hogy hozzáférjünk a belső komponensekhez. Először persze a csatlakozásokon mennek végig, itt kitérnek az USB-A, az USB-C, a HDMI, valamint a konnektor elhelyezkedésére is, számunkra viszont ennél érdekesebb a belső, hiszen itt egy méretes ventilátort, a burkolat két oldalán látható szellőzőnyílásokat, a PCIe 4 M.2 szabványú, 828 GB-os SSD-meghajtót, annak egyedi vezérlőjét, az optikai meghajtót, az AMD által leszállított CPU-t és GPU-t, valamint a 16 GB memóriát látjuk közelebbről.


Felbukkan ezek mellett a hűtést segítő, szintén méretes borda, a chip és a hő elvezetéséért felelős alkatrész között elhelyezett folyékonyfém-réteg, amely szintén ezen mutatókat hivatott javítani, miközben megemlítik, hogy a konzol 350 wattos tápra támaszkodik. A videón végig japán nyelven kommentálják a folyamatot, viszont a feliratok angolul jelennek meg, így nem teljesen vakon kell tapogatóznunk. A Microsoft persze nem bírta ki szó nélkül, brit részlegük rögtön közölte, hogy az új Xbox esetében nem kell a lábbal vacakolnunk, ez utóbbi konzol ugyanis egyszerűen lefektethető, viszont a bejegyzést azóta eltávolították, nyilván nem mindenki értékelte a marketingrészleg humorérzékét. Érdemes mindenesetre megjegyezni, hogy ők már hónapokkal ezelőtt közzétették saját videójukat, amelyben az Xbox-konzolt szedik szét.

A PS5 november 12-én jelenik meg, 400 és 500 dolláros áron, míg az új Xbox-páros november 10-én debütál, 300 és 500 dollárért.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások