Starship Troopers: Terran Ascendancy

Starship Troopers: Terran Ascendancy

2001. január 26. 09:52, Péntek

Kiadó: Microprose
Fejlesztő: Blue Tongue Software

Rendszer Követelmények:
Minimum: P233, 64 MB RAM, Win95/98
Ajánlott: PII-400, 128 MB RAM, WinME
Hasonló játékok: Sacrifice
Kategória: Real time stratégia


Azoknak, akik nem ismerik a Starship Troopers történetét a 2250-es évben járunk. A Földi Szövetség, ami korábbi autonóm országok ötvözete, telepeseket küldött ki minden irányba, abban a reményben hogy kiterjesztheti területét és befolyását. A Fujiwara felfedezőút alatt földi tudósok rovarokhoz hasonló nagyon erős életformával találkoztak, azzal a kivétellel hogy a legkisebb is 1 méter magas volt. A bogarak, ahogy később ismertté váltak, tömegesen pusztították el a földi kolóniákat, spórákat lőve ki más bolygókra, amik kinyílva ezernyi harcos bogarat eresztettek ki magukból minden létező életet kiirtva.

Klikk ide!   Klikk ide!

Az egyre növekvő bogárfenyegetés leküzdésére a földi hadsereg kialakít egy Mozgó Gyalogságot, a világ legjobb harci alakulatainak katonáiból. A Mozgó Gyalogságot a legpokolibb csatatereken teljesítendő küldetésekre képezik ki. A játékos hadnagyként kezdi a játékot, bő választék áll rendelkezésére kinézetének kiválasztásához. Rohamcsapatot fog vezetni, mely 12-18 katonából áll. Ha nem változtatunk, Johnny Rico földi hősként kezdhetjük a játékot. Bogárfertőzött területre kell vezetni a csapatot és itt különböző feladatokat végrehajtani, melyek a bogárlyuk megsemmisítésétől a konvojkiséretig terjedhetnek.

Klikk ide!   Klikk ide!

Az első küldetés a gyaníthatóan bogár anyabolygóra Klendathura visz, ahonnan a bogarak valószinüleg támadásaik nagyrészét indítják. Fölösleges elmondani azoknak akik látták a filmet, a bogár anyabolygó megtámadása szinte hiábavaló és a gyalogág majdnem hasznavehetetlen. Lopakodás és nyílt támadás alkalmazásával, lassú harcot viselsz az egyre burjánzó bogárfertőzés ellen, az állandó védekezésről néha támadásra váltva. Csak csapatod és képességeik hatékony fejlesztésével fogod túlélni a bogárháborút és a Gyalogság egyik legendájává válni.

Klikk ide!   Klikk ide!

Parancsnokaid a rohamcsapatod támasztékai, irányításuk nélkül csapatod viselkedése kaotikussá válik, ami egyenlő a küldetés gyors elvesztésével. Állj készen és tartsd életben hadnagyodat ez sikered elengedhetetlen feltétele. Normálisan a csapatodat RTS szemszögből irányítod - kicsivel embereid feje fölött nézel előre. Az alapvető különbség, hogy a kamera elforgatható, ezáltal jobb képet kaphatsz a csatatérről. A képernyő jobb alsó sarkában hosszú kezelőpulton láthatod a parancsod alatt álló csapatokat és fegyvereiket. A csapatodnak adható parancsok a bal oldalon vannak; erről a menüről alapvető parancsokat adhatsz mint pl. a mozgás és a támadás. Speciális parancsok mint a légitámadás kérése és tűzérségi bombázás szintén ebből a menüből adhatók ki. Másik hasonlóan pontos elem a Starship Troopers játékmenetének az embereid alakzatokba állítása. Gyakran a hatékony alakzat megtalálása jelenti a különbséget a győzelem és a vereség között. Ha a hadnagyod elesik a játék véget ér, ezért jó érzékkel kell fedezni őt a többi katonával. Ezért vannak olyan alakzatok, mint a kör vagy az ék, mindkettő középre állítja a magasrangú tiszteket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások