nVidia: nem szándékos a készlethiány

nVidia: nem szándékos a készlethiány

2020. december 7. 17:59, Hétfő
Az eBay oldalán viszont botháború alakul a skalpolók és a vásárlók között.

Az új konzolok és grafikus kártyák megjelenésével kapcsolatban univerzális jelenségként figyelhettük meg a készlethiány gyors kialakulását, valamint az ennek következtében keletkező feszültséget, legalábbis a vásárlók körében. Felmerült a szándékosság, viszont az nVidia most tagadja, hogy erről lenne szó, miközben az eladók és a vevők között valóságos háború formálódik.

A gyártó november legvégén vett részt egy technológiai konferencián, ennek során pedig saját ismertetővel igyekeztek leírni a terveket, az aktuális helyzetet, valamint ez utóbbi kialakulásának okait. A cég pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy valóban rendkívül erős keresletet látnak a piacon, eközben viszont a beszállítói oldalon további nehézségek mutatkoznak, vagyis (szerintük) valójában egyszerűen arról van szó, hogy nem áll rendelkezésre elegendő számú chip, bár ehhez hozzátette, hogy nem pusztán az ostyák és a szilícium kapcsán tapasztalnak hiányt, hanem bizonyos további komponenseknél is. A helyzet az év végéig biztosan nem javul majd, mi több, a gondok 2021 elején is velünk maradnak.

A Reddit oldalán ezzel egy időben egy igencsak érdekes, szarkazmussal erősen átitatott bejegyzést tettek közzé az egyik méretes közösség vezetői, amit egyrészt a tartalom, másrészt pedig a mintegy 700 ezer regisztrált tag miatt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ebben kifejtik, hogy ők egyáltalán nem támogatják a hamis felhasználói fiókok létrehozását, majd pedig a skalpolók botokkal való beazonosítását és elkerülését az eBay rendszerében, viszont közzéteszik az ehhez szükséges eszközöket és szoftvert, amivel a vásárlók viszonylag könnyedén rájöhetnek arra, hogy mely eladók próbálnak hasznot húzni a vevők türelmetlenségéből vagy éppen figyelmetlenségéből.

Az álfiókok, VPN, illetve további eszközök alkalmazása tehát mindkét oldalon egyre nagyobb gyakorisággal jelenik meg, ami a készlethiány nagyon érdekes következménye, így ezt érdemes lesz a továbbiakban is figyelemmel követni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások