OLED-üvegajtókat fejleszt az LG

OLED-üvegajtókat fejleszt az LG

2020. december 8. 09:33, Kedd
A nyílászárók információkat is meg fognak jeleníteni.

Az LG és az Assa Abloy nevű svéd ajtógyártó cég közösen készít olyan nyílászárókat, amelyek átlátszók lesznek és a segítségükkel különböző információk is megjeleníthetővé válnak. A dél-koreai cég jelezte, hogy az első terméket a héten mutatják be hivatalosan. Az LG és az Assa Abloy az új megoldáshoz egy már elérhető konstrukcióra, a 55EW5G-A típusú átlátszó OLED-monitorra épít. E készülék 38 százalékban átlátható, az ajtók átláthatósági foka ugyanekkora lesz.


Az átlátszó OLED-technológia skálázható, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag különböző ajtóméretekhez igazítható. Az egyes ajtók megerősített üvegből fognak készülni és nagy kontrasztarány jellemzi majd azokat. Az átláthatóságnak köszönhetően a felhasználók egyszerre láthatnak a nyílászárók mögé, illetve olvashatják el a felületeken megjelenített információkat. A felhasználási területek között lesz a látogatók vagy az ügyfelek köszöntése, valamint a reklámok és az útmutatók elhelyezése. A lehetséges felületek jelentős mértékben megnövelhetők, ráadásul a tartalmak között is egyszerűbben lehet váltani.

Az LG Display már augusztusban a Pekingben lévő 6-os metróvonal és a sencseni 10-es metróvonal szerelvényeibe is beszerelt átlátszó OLED-kijelzőket. Azok segítségével a helyi utasok számos fontos információt, például az aktuális menetrendeket, az üzemzavarokkal kapcsolatos valós idejű adatokat, átszállási lehetőségeket, életstílussal kapcsolatos tanácsokat, a helyi repülőtérről induló járatok információit és időjárási adatokat olvashatnak le. Az OLED-képernyőket a meglévő ablakokra szerelték fel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások