Kilépne a telefonok piacáról az LG

Kilépne a telefonok piacáról az LG

2021. január 23. 18:58, Szombat
A jelek szerint a telefonos részleg bezárása és eladása is felmerült.

Az LG Mobile háza táján az utóbbi években nem sok jó hírt láthattunk, bár érdekes próbálkozásokból nem volt hiány. A dél-koreai óriás a hírek alapján elérkezett türelmének végére, a részleget ezért bezárják vagy eladják, a jelentkezők között pedig néhány jól ismert név is felbukkan.

Elsőként a Reuters számolt be a fejleményekről, nem sokkal azután, hogy üzenetet kaptak a cégtől. Eszerint házon belül nemrég komoly kérdésként vetették fel a telefonos részleg jövőjét, itt pedig minden lehetséges opció az asztalra került, a teljes bezárástól a divízió értékesítéséig. Erre azután került sor, hogy 23 negyedéven keresztül voltak kénytelenek nettó veszteséget jelenteni, és bár nemrég néhány pozitívumról is beszámoltak, a piacot még az egészen érdekes megoldásokkal sem tudták újra meghódítani. A bezárásról szóló pletykát a gyártó először tagadta, később azonban már hosszabb üzenetben jelezték, hogy valóban komolyan tárgyalnak a lehetséges alternatívákról.

A további beszámolókban már a potenciális vevőkről is olvashatunk, eszerint többek között a vietnámi Vingroup érdeklődik a részleg iránt, de a listán azóta megjelent a Volkswagen is, amely az elektronikai piacon értékesíthető egyéb termékek kapcsán, az ott elérhető esetleges megtakarítások miatt jelentkezett be, nem beszélve az olyan további cégekről, mint a Facebook, a kijelzőket gyártó BOE, vagy éppen a Google. Egyes hírek szerint a gyártó maga a prémium kategóriából szeretne csak kivonulni, vagyis a jövőben az olcsóbb típusokra koncentrálnának, így erősen kérdéses, hogy mi lesz a korábban beharangozott feltekerhető okostelefonnal.

Az LG az újabb kérdésekre válaszolva eddig annyit erősített meg, hogy még nem született meg a végleges döntés.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások