Új AOpen hangkártyák

Új AOpen hangkártyák

2001. január 31. 22:15, Szerda
Az AOpen bejelentette a két legújabb hangkártyáját, amelyek teljesítménye megfelelő mind a komolyabb játékok, mind pedig az egyéb otthoni alkalmazások kiszolgálásához.

Az egyik új hangkártya az AW744. Ez a Yamaha YMF744 PCI chipre épül. Azért, hogy a cég változatosabbá tegye kínálatát a másik, új AW320-as modelljét nem a Yamaha technológiáira építette, hanem a Crystal CS4614 hangprocesszort választotta. Ettől kezdve a felhasználó igényeinek megfelelően válogathat az AOpen hangkártyái között.

Mindkét új eszköz a Windows operációs rendszerekkel együtt használható, beleértve a Windows 2000-ret is. Azért, hogy ne legyenek problémák a telepítéskor és a használatkor sem, az új hangkártyák kompatibilisek az OPL3, MP3, Sound Blaster Pro és a Windows Sound rendszerekkel és előírásokkal. 64 hangszerhez tartalmaznak hardveres hullámtáblát, amelynek köszönhetően nagyon sokféle hanghatást képesek előállítani. A hangkártyákhoz járó, alap driver program összesen 73 hangfolyamot tud kezelni párhuzamosan. Ezt a Bus Master DMA nevű vezérlő segítségével tudja megvalósítani.

Az AW744 négy csatornát kezel a Windows 9.x és a Windows NT4.0 operációs rendszerek alatt. Számos ki és bemeneti csatlakozóval rendelkezik. Így például megtalálható rajta egy S/PDIF, egy Line-in, egy CD-audio, egy Auxiliary-in bemenet és egy mono mikrofon csatlakozó is. Azoknak, akik játékokhoz választják az AW744-et, mindenképpen érdemes tudniuk, hogy egy integrált duál Game portot tartalmaz. A hangkártya mellé jár a Music Center szoftvercsomag is, amely nagyon hatékonyan kezeli a WAV, a MIDI, az audio CD és az egyéb audioformátumokat, emellett felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik.

A Crystal CS4614 chipre épülő AW320 egy olcsóbb modell, ugyanakkor a teljesítménye a játékokhoz még mindig megfelelő. Többek között egy 10 sávos equalizerrel és egy A3D interfésszel is rendelkezik.

Az AOpen az új hangkártyáinak a szállítását már elkezdte. Az AW744 ára 70 dollár (21e forint), míg az AW320-as modell 40 dollárba (12e forint) kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások