Megvásárolná a Pinterestet a Microsoft?

Megvásárolná a Pinterestet a Microsoft?

2021. február 12. 00:01, Péntek
A redmondi konszern megpróbál a közösségi hálózatok piacára is betörni.

A Financial Times számolt be arról, hogy a Pinterest iránt érdeklődik a Microsoft. Az ügyben már számos egyeztetésre sor került a két fél képviselői között, de a tárgyalások nemrég megszakadtak. A hír egyébként azért nem túl meglepő, mert az már egy ideje köztudott, hogy a világ legnagyobb, internetes képmegosztásra épülő platformja különösen tetszik az óriáscégnek, amely többek között amiatt integrálta a Gyűjtemények funkciót az Edge böngészőjébe. Ennek köszönhetően a szoftverben lehetőség van a Pinterestről származó javaslatok megjelenítésére a Gyűjteményekben.

A Pinterest értéke az elmúlt esztendőben drasztikus mértékben megnőtt. Ez részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatás profitálni tudott a koronavírus-járványból és tavaly több mint 100 millió új felhasználóra tett szert. A közösségi portál jelenleg 459 millió aktív felhasználóval rendelkezik, a tőzsdei értéke pedig 51 milliárd dollár. A részvényeinek ára 2020 február óta a hétszeresére nőtt, míg a piaci értéke a koronavírus-járvány kitörése óta 600 százalékkal emelkedett.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a két félnek miért nem sikerült megállapodnia, de az tűnik a valószínűbbnek, hogy a Microsoft nem ajánlott elég pénzt a platformért. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a Pinterest egyike az utolsó független szolgáltatásoknak, amely ráadásul nincs rászorulva a redmondi társaság pénzére, sőt. A tulajdonosok most megtehetik, hogy az utolsó pillanatig kivárnak és még akkor sem kell elfogadniuk a beérkezett ajánlatot, legyen az bármilyen kecsegtető. Az esetleges tranzakció egyébként illene abba a sorba, amelyet a Microsoft elmúlt esztendőkben végrehajtott felvásárlásai jellemeztek, elég csak a LinkedIn vagy a GitHub megszerzésére gondolni.

Eddig a Microsoft és a Pinterest képviselői sem kommentálták a Financial Times információit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások