Európai befektetési partnert keresnek Zuckerbergék

Európai befektetési partnert keresnek Zuckerbergék

2021. február 17. 23:15, Szerda
Az ügyet intéző társaság terveiben kiemelten szerepel a kontinens.

Az Iconiq Capital neve akkor vált ismertté, amikor a hozzá kapcsolódó vállalatokkal együtt Mark Zuckerberg házvásárlását bonyolította 2011-ben Palo Altóban. Ezt követően pedig tavaly áprilisban kiderült, hogy a befektetői cég új startupokat keres és most Európára összpontosít. Az Iconiq Capital a világ egyik legnagyobb kockázatitőke-társaságának számít, jelenleg körülbelül 6,7 milliárd dollárt kezel, de további összegeket ruházott be ingatlanokba és más helyekre. A vállalat olyan menedzserek vagyonát kezeli, mint Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója; Reid Hoffman, a LinkedIn alapítója; Henry Kravis, a KKR első embere és Jerry Yang, a Yahoo! alapítója. A befektetők és az ügyfelek között van a Coca-Cola és az IKEA, s olyan vállalkozásokba invesztált, mint az Airbnb, az Uber és a Zoom.

A Business Insider most azt taglalta, hogy az Iconiq Capital európai befektetői csapatot keres és Londonban akarja létrehozni az irodáját. A beruházási alap elsősorban szoftverfejlesztő cégekre specializálta magát, de számos pénzügyi technológiai társaság is van a portfóliójában, köztük a Chime, a Colibra, a Robinhood, a Snowflake, valamint legsikeresebb beruházásként a holland Adyen és a Wolt nevű finnországi szállítószolgáltatás. Csak tavaly a társaság közel 1,1 milliárd amerikai dollárt fektetett be főleg szoftverfejlesztő vállalatokba.

A londoni irodával kapcsolatban árulkodó jel egy néhány héttel ezelőtt cégbejegyzés, amely többségi tulajdonosként Divesh Makant, az Iconiq Capital alapítóját és a Morgan Stanley korábbi munkatársát jelölte meg. A Business Insider több forrásból is úgy értesült, hogy a társaság egy olyan befektetési partnert keres, amely az európai üzletét vezetné.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások