Készül a kínai szuperkatona

Készül a kínai szuperkatona

2021. február 25. 09:15, Csütörtök
A külső váz itt is megjelenik, a hallgatás ellenére most egy videót láthatunk erről.

A napokban számoltunk be egy igencsak érdekes orosz fejlesztésről, pontosabban a hosszabb távú tervekről, amelyek részeként alaposan megújulna a katonák fegyverzete és felszerelése. A jövő háborújára készül Kína is, amely extrém körülmények között teszteli saját megoldásait, ezek egy része pedig egy friss videóban bukkan fel.

A kínai fél kapcsán az utóbbi időben már genetikai jellegű kísérletekről is olvashattunk, bár azt tulajdonképpen senki nem tudja, hogy milyen messzire merészkedtek a kutatók ezen a területen, annak érdekében, hogy kifejlesszék a következő évtizedek konfliktusait eldönteni képes szuperkatonát. Az RT beszámolójában most néhány olyan gyalogost vehetünk szemügyre, akik Tibet területén, az indiai határ közelében szállítottak le fontos utánpótlást a határon szolgálatot teljesítő kollégáiknak, ami azért számít érdekes fejleménynek, mert ezt hagyományosan all-terrain járművekkel oldják meg. A katonák exoskeleton alkalmazásával voltak képesek célba juttatni a nagyobb szállítmányt, ezzel alaposan lerövidíttették a szállítási időt, ezzel egy időben pedig felkeltették a nemzetközi sajtó figyelmét.


A hivatalos forrás (amelynek révén a fenti videót is megtekinthetjük) nem közölt fontos technikai részleteket a fejlesztéséről, egyelőre tehát ennek puszta létezése számít kiemelt hírnek. A felvételen látható súly ugyan önmagában nem tűnik extrémnek, viszont mindezt nagy magasságban, egy 4000 méter feletti helyszínen sikerült megoldani, ahol a fizikai munka és a nagyobb teher cipelése nem tartozik a kényelmesen megoldható feladatok közé – ezt minden alkalommal speciális feltételek között, szigorú szabályok mellett oldják meg, a balesetek pedig sokszor nem elkerülhetők. Érdemes azonban megemlíteni, hogy korábban (más helyszíneken) már bemutattak hasonló fejlesztéseket, amelyek akkumulátorra támaszkodva biztosítják az akár 70 kg körüli teher viszonylag könnyű cipelését.

A várakozások szerint a következő évtizedben már az ehhez hasonló megoldások lesznek jelen a hadszíntereken, így alaposan megváltozik a harc jellege.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások