OLED-kijelzős MacBook és iPad készülékek érkezhetnek jövőre

OLED-kijelzős MacBook és iPad készülékek érkezhetnek jövőre

2021. március 9. 22:33, Kedd
Egyre több terméket akarja ilyen képernyővel ellátni az Apple.

A DigiTimes tajvani IT-portál beszállítói forrásoktól származó értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a kaliforniai konszern az iPhone okostelefonok és az Apple Watch okosórák után a MacBook- és az iPad modellekbe is OLED-kijelzőket akar beépíteni. Az első ilyen eszközök már jövőre megjelenhetnek.

A most kiszivárgott információk megerősítették ugyanakkor azt a tavaly decemberi hírt, miszerint az egyik következő generációs iPad Pro Mini-LED képernyővel érkezhet. Érdekesség, hogy a társaság ügyeiben jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo elemző már 2019 októberében közölte, hogy az óriáscég azt tervezi, hogy a következő két esztendő során az iPad és a MacBook készülékek csúcskategóriás változatait Mini-LED kijelzőkkel látja el. A technológiát azért választotta a vállalat, hogy az OLED-paneleknél ismert beégés problémát elkerülje. Mindezek tükrében érdekes lenne, ha a a Mini-LED helyett mégis az OLED technológiára szavazna.

A DigiTimes rámutatott, hogy az Apple már most is alkalmaz OLED-képernyőket, például az iPhone 12-nél vagy az Apple Watch aktuális modelljénél. A technológia alkalmazásának előnyei között van a fekete és más színek tökéletes megjelenítése, a nagyobb kontrasztarány, az alacsony energiafelvétel, a gyorsabb válaszidő, a szélesebb látószög, a tartósabb kijelzők készítésének lehetősége, a jobb energiahatékonyság, a magasabb fényerő, valamint az alacsonyabb gyártási költség.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban