A Microsofté lehet a Discord

A Microsofté lehet a Discord

2021. március 23. 23:18, Kedd
A népszerű platform iránt számos cég érdeklődik.

A Discord egy olyan VoIP-alkalmazás és digitális terjesztési platform, amelyet elsősorban videójáték-közösségek számára terveztek, de emellett mások is használhatják. A Discord rendelkezik szöveges, kép-, videó- és audiokommunikációval, továbbá Windows, MacOS, Android, iOS és Linux operációs rendszereken egyaránt fut. Nem csoda, hogy a szolgáltatást több társaság is megvásárolná.

Az információt, miszerint a Discord jelenleg egy lehetséges vevőt keres, a VentureBeat szellőztette meg. Az is kiszivárgott, hogy a tárgyalások döntő szakaszba léptek és az egyik érdeklődővel a vállalat már exkluzív beszélgetéseket folytat. A vételár meghaladhatja a 10 milliárd amerikai dollárt.

A Bloomberg mindezt azzal egészítette ki, hogy az egyik érdeklődő a Microsoft, amelyet a Discord keresett meg. Ez alátámasztotta a VentureBeat által közölt információt. A redmondi konszern mellett lehetséges felvásárló lehet az Amazon és a Google is, a két óriáscég így alapozhatná meg még jobban a játékipari ambícióit. A platform bármely nagy játékfejlesztő stúdió számára vonzó felvásárlási célpont lehet, már csak azért is, nehogy valamelyik vetélytársuk szerezze meg és utána exkluzív szolgáltatásává fejlessze az ajánlatot.

A Discord profitált a koronavírus-járványból, már 140 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A társaságnak azonban ennek ellenére tavaly csak 130 millió dollár bevétele volt, így nem nyereséges. Az összeg egyébként az 2019-es bevétel háromszorosa volt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások