Két új chipgyárat épít Arizonában az Intel

Két új chipgyárat épít Arizonában az Intel

2021. március 24. 22:55, Szerda
A társaság bővíteni akarja a gyártási kapacitását.

Pat Gelsinger, az Intel új vezérigazgatója átfogó befektetéseket jelentett be a saját chipgyártással kapcsolatban. A cél az, hogy a társaság erősítse az amerikai egyesült államokbeli és európai létesítményei gyártási kapacitásai, emellett más megrendelőknek is gyártanának chipeket. A tervek alapján az Intel Arizonában épít fel két új üzemet 20 milliárd amerikai dollárért.

Gelsinger elmondta, hogy szeretnék a vállalatot egy olyan vezető chipgyártóvá tenni, amely nem csupán a saját részére, hanem más megrendelőknek is készít termékeket. A menedzser az Intel Unleashed rendezvény keretében közölte, hogy a 7 nanométeres gyártási eljárással kapcsolatos problémákat sikerült megoldaniuk. Mindez lehetővé teszi, hogy a januári pénzügyi előrejelzésüket ne csupán meg tudják valósítani, hanem akár még túl is szárnyalják.

Gelsinger hozzátette, hogy visszatérnek Gordon Moore, Bob Noyce és Andy Grove alapítók szellemiségéhez és cégkultúrájához, s szabadjára engedik a legendás Intel innovációs gépet. Az új stratégia keretében szeretnének minden piaci szegmensben, amelyben jelen vannak vezetővé válni. Ezenkívül az összes céljukat hibamentesen meg akarják valósítani és szenvedéllyel, valamint bátorsággal új innovációkat elérhetővé tenni.

Az Intel úgy becsülte, hogy a chipgyártás 2025-re már évente 100 milliárd dollár volumenű lesz. A saját gyártási kapacitása mellett a távlati cél az is, hogy a cég kiépítse az együttműködést az olyan piaci szereplőkkel, mint a GlobalFoundries, a Samsung, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) és a United Microelectronics Corporation (UMC).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások