Monster Hunter - Szörnybirodalom, mindig van lejjebb

Monster Hunter - Szörnybirodalom, mindig van lejjebb

2021. május 14. 12:36, Péntek
Aki azt gondolta, hogy A kaptár utolsó része után nincs lejjebb, tévedett. A Monster Hunter egy újabb debil filmes adaptáció a Milla Jovovich - Paul W.S. Anderson házaspár kötényéből.

Hogy tetszett a Monster Hunter - Szörnyvadászat?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Tipikus játékos adaptáció, semmi szükség ezekre
Ebben a hónapban két olyan film is a mozikba kerül, melyek egy videojáték alapján készültek. A Mortal Kombat összességében tűrhető volt, de most a Szörnybirodalomra kell vesztegetni pár karaktert. Sajnos nem túlzás a jelző, erről a filmről írni szenvedés. Azt hittem, hogy a 2017-es A kaptár: Utolsó fejezet után már nincs lejjebb a Paul W.S. Anderson - Milla Jovovich páros számára, de sajnos bizonyították, hogy még nem értük el a gödör alját. És hogy miért adja el a jogokat a Capcom továbbra is el nekik, az számomra óriási kérdés.

Adott egy katonai alakulat, akik egy vihar után átkerülnek egy másik világba, ahol aztán hatalmas szörnyek támadnak rájuk. Miután pillanatok alatt elhullik a csapat nagy része, hősnőnk találkozik egy ottani harcossal, akivel aztán elindul a Szörnyvadászat. De persze kardokkal és íjakkal, hiszen ezeken a lényeken egy gépágyú lövedékei vagy a sima gépfegyverek nem fognak - de az acélpenge igen. Agyrém az egész, komolyan mondom. Az egyetlen "pozitívumnak" a szörnyek nevezhetők. Rathalos, Diablos és a többiek nagyon pazarul festenek a vásznon, szóval az effektekért felelős brigád mindenképpen megérdemel egy nagy pacsit.


Azonban ezen kívül semmi jó dolog nem jut az ember eszébe a vetítés után. Az alaptörténet katasztrófa, a színészek nagyon kelletlenül ténykednek a filmben, a karakterekkel nem kezdenek semmit (pedig Tony Jaa-ban volt potenciál). A vágás szokásos módon kapkod, ugrál, ami élvezhetetlenné teszi a látványt, a végére pedig elfogyott a pénz és egyszerűen elvágják az egészet. Paul W.S. Anderson egyre lejjebb tolja saját magát karrierje amúgy is saras létráján, pedig eleinte voltak jó próbálkozásai. Azonban hol van már a Mortal Kombat vagy Kurt Russel-féle A katona... most már csak A kaptár van és a Monster Hunter.

Nagyon remélem, hogy a Capcom vagy nem adja el többé senkinek a játéka jogait vagy pedig jobban odafigyelnek, mi is történik a forgatáson. Mintha a forgatás felénél megnézték volna a nyersanyagot és odaszóltak, hogy "Anderson, ez így nagyon nem lesz jó". Jön egy váltás, amihez viszont a sztorit is jegyző rendezőnek nem volt kedve és ez érződik is a hátralévő részen. A Monster Hunter - Szörnybirodalom egy tipikusan rossz, debil film (sajnos egy másik kritikus már elsütötte a Resident Debil címkét, ami nagyon találó), mely nem érdemelte meg a mozis premiert. Biztos lesznek katasztrófaturisták, akik mindenben megtalálják a pozitívumot... de itt nagyon kell majd keresniük. Jó bányászást, a többiek menjenek a hónap másik játékos premierjére.2/10.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Monster Hunter - Szörnybirodalom (Monster Hunter)
szinkronizált, amerikai-német fantasy, 103 perc, 2020
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Paul W.S. Anderson
Forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson
Producer: Dennis Berardi, Jeremy Bolt, Ken Kamins, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz
Operatőr: Glen MacPherson

Milla Jovovich (Artemis)
Ron Perlman (Admirális)
Tony Jaa (Vadász)
Meagan Good (Dash)
T.I. (Link)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások