Pocsék lett A halottak hadserege

Pocsék lett A halottak hadserege

2021. június 1. 15:20, Kedd
Zack Snyder agyonpromózott zombi-horrorja, A halottak hadserege elérhetővé vált a Netflixen és pont azt kaptuk tőle, amit vártunk: egy logikátlan, unalmas, elnyújtott, néha látványos, de összességében gagyi Snyder-filmet.

Hogy tetszett A halottak hadserege?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Már A halhatatlan gárda után lemondtam a Netflixet
A Covid-járvány megjelenésével nagyon megugrottak a Netflix és HBO Go előfizetések, ennek köszönhetően mindkét cég dollármilliókat fektetett be különböző filmekbe. Valamilyen oknál fogva a Netflix Zack Snyderben látott fantáziát és leszámolt a rendező-forgatókönyvíró-vágó új horrorjára nem kevés pénzösszeget, hogy mindenképpen az ő felületükre hozza össze A halottak hadserege című "szösszenetet". A végeredményt látva a szolgáltató jobban tette volna, ha átengedi a lehetőséget az HBO számára.

Egy félresikerült katonai szállítás során elszabadul Las Vegas területén egy titokzatos alak, aki aztán pillantok alatt megfertőzi az egész várost. A területet körbezárják, karantén alá vonják és végső megoldásként egy atombomba bevetését szavazza meg az amerikai vezetés. Így egy napja van egy fegyveres csoportnak, hogy bejussanak és elhozzák a megbízójuk által kívánt 200 milliós összeget. Persze a bevetés nem úgy sül el, ahogy azt tervezik.

A halottak serege egészen jól nyit. Snyder láthatóan képes kezelni a feszültséget és brutalitás tekintetében sem fogta vissza magát. A főcím alatti montázs a film csúcspontja, messze több érzelem, akció és látvány szorult bele, mint a 2 és fél órás film hátralévő részébe. Ez pedig azért történhetett így, mert a forgatókönyv egyszerűen borzalmas. Karakterek nincsenek, a cselekmény teljesen értelmetlen, a felvázolt világ cseppet sem érdekes - és akkor ott vannak még a zombik, amik a film promóciója alapján most teljesen más oldalukról mutatkoznak meg.


Ez így is van, azonban amit láttunk és amitől el kellene dobnunk az agyunk, azt bármely olyan filmben láthattuk már, amiben valamilyen dzsungellakó népet mutattak be ellenségként. De többször a Gyűrűk Ura Uruk-Hai orkjai jutottak eszembe a fő-zombik láttán. Finoman szólva sem félelmetesek, nyomában sincsenek a Holtak hajnalában látott élőhalottaknak. Az a vonal, amit elkezdenek kibontani velük kapcsolatban nem rossz, de Snyder hű maradt önmagához, így ezt az egyetlen érdekes szálat simán feláldozta az akció oltárán.

Amiből szintén meglepően kevés van. A nyitó képsoron kívül ne számítsunk emlékezetes jelenetekre, ami kicsit meglepő, hiszen Snyder eddig alapvetően értett az akcióhoz. Most azonban nem tudott mit kezdeni a sok élőhalottal vagy talán nem érezte a dinamikát a csapat tagjai között, de a jelenetek kivitelezése nagyon alacsony szinten mozog.

A szereplőgárda húzóneve Dave Bautista. El kell ismerni, hogy az egykori pankrátorra már rá lehet bízni egy filmet, képes elvinni a hátán azt. De ő sem mindenható... sőt, még jó színésznek sem nevezném. Jó karakterszínész, aki képes hozni az elgyötört hős szerepét, de mély érzelmeket ne várjuk tőle. És ez az egydimenziós karakter nem is kívánt meg többet. A többiek? Nos, őket el is felejtettem már.

Összességében számomra meglepő, hogy Snyder idei filmjeiből Az Igazság Ligája sikerült jobban. Persze nincs kizárva, hogy A halottak hadseregéből is van valahol egy 4 és fél órás Snyder-Cut, de arra már senki nem lesz kíváncsi. A Holtak hajnala minőségi ijesztegetése után ez a mostani produkció nagyon nagy csalódás. Persze nem kell sokat várni egy újabb megvásárolt Netflix filmtől, de azért az ilyen minőségű produkciók nyújtotta kínálatnak előbb-utóbb meglesz a böjtje. 4/10

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások