Nem akarnak visszatérni az irodáikba az Apple dolgozói

Nem akarnak visszatérni az irodáikba az Apple dolgozói

2021. június 9. 12:32, Szerda
A vállalat számos munkatársa maga akar döntést hozni a kérdésben.

Az Apple vezetőinek döntése alapján szeptembertől elvileg minden alkalmazottnak minden héten legalább 3 napot az irodájában kellene töltenie, azonban az érintettek egy része sokkal rugalmasabb jövőbeli munkavégzést szeretne. A menedzsment határozata értelmében minden olyan személy, aki otthonról akar tevékenykedni, meg is teheti majd ezt.

A The Verge birtokába került belső levélből ugyanakkor kiderült, hogy az Apple munkavállalói körében növekszik az aggodalom a jövőbeli munkavégzési lehetőségekkel kapcsolatban. A társaság munkahelyi politikája és a kapcsolódó kommunikáció miatt számos dolgozó hagyta el a céget, az ugyanis arra kényszerítette őket, hogy a családjuk, a jólétük és a saját munkavégzési feltételek között válasszanak.

A levelet mindössze 2 nappal azután fogalmazták meg, hogy Tim Cook vezérigazgató elindította a home officeban lévők visszahívását. A munkatársak többségének a hétfői, a keddi és csütörtöki munkavégzést határozták meg. Lehetőség lesz arra is, hogy valaki akár folyamatosan két hétig is otthonról tevékenykedjen, erről azonban a közvetlen főnökével kell megállapodnia.

A tiltakozó alkalmazottak úgy érzik, hogy nem hallgatják meg, sőt, "aktívan figyelmen kívül hagyják" őket. Cook közölte, hogy a menedzsment tudja, hogy sokan akarnak újra személyesen a kollégáikkal találkozni. A levelet íróknak viszont ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseik. Ők önálló döntési lehetőséget, átlátható kommunikációt és visszajelzési kultúrát szeretnének, ezért a dokumentumot elküldték Tim Cooknak is.

Nemrég az ír menedzserek és munkavállalók nyilatkozták azt, hogy a koronavírus-járvány után is otthonról dolgoznának.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások